Jakieś sportowe autko za 4-5 tys. zł ?

21 Cze 2014, 16:36

No właśnie BMW ogólnie mnie również nie kręcą bo na BMW leci wiele osób tak na prawdę. Jak słyszę kumpli i masę innych ludzi gadających o betkach to z lekka ciśnienie mi się podnosi, a ja chce po prostu się jakoś wyróżniać z tłumu, a jak napisałem to auto miał bym maksimum dwa lata i później bym zamienił więc może być nawet starsze. Ogarnąłem jeszcze te renówki i mazdy i muszę powiedzieć, że są całkiem spoko, a o Mazdzie mx-3 co powiecie ? :D
tarancxc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 01 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

21 Cze 2014, 17:26

Mx-3 gnije jak każda inna Mazda z lat 90-tych.
Ogólnie kupowanie auta dla innych i do lansu jest trochę... Poniżające :naughty: mówi to o Tobie, że nie masz za wiele do zaoferowania. Ale to tylko moje zdanie :)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Cze 2014, 17:35

Bmw E36 Coupe to dobry wybór.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2010

21 Cze 2014, 17:38

Nie widzisz że już była taka propozycja i autor nie chce BMW?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Cze 2014, 17:47

Proszę Cię nie pisz głupot.. poniżające bo co ? :o Bo nie chce jak każdy jeździć golfem czy też betką tylko chce mieć jakieś wyróżniające się auto z całej tej monotonii, ale cóż widocznie masz bardzo ubogi tok rozumowania i wszystko, wszystkich mierzysz jedną miarą :D
tarancxc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 01 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

21 Cze 2014, 17:54

Zależy jak ktoś rozumie to słowo :) osobiście źle mi się kojarzy. Jednak auto sportowe do normalnej jazdy, nie do żadnego lansu to dobry pomysł jestem jak najbardziej za. Nie zmienia to faktu, że z 5k w kieszeni wiele nie zwojujesz w segmencie aut sportowych
mike
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dzikie zwierzęta wiosną, a bezpieczeństwo na drogach
    Wiosną dzika przyroda budzi się do życia i zwierzęta stają się bardziej aktywne. Wiele gatunków ptaków wraca z cieplejszych rejonów świata i rozpoczyna okres godowy. Jaki to ma związek z bezpieczeństwem ...

21 Cze 2014, 19:44

Ja ci powiem tylko tyle .
Z takimi wymaganiami to musisz mieć 50 a nie 5 tysięcy .
Kupić kupisz ale w miesiąc dołożyć drugie tyle jak nie lepiej .
Moja propozycja to lanos + ładne felgi dodatkowo można zadbać o lakier .
I czy to będzie taki wstyd i hańba ?
kamil1201202
Początkujący

Auto: Alfa Romeo
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

21 Cze 2014, 19:56

kamil1201202 napisał(a):Ja ci powiem tylko tyle .Z takimi wymaganiami to musisz mieć 50 a nie 5 tysięcy .Kupić kupisz ale w miesiąc dołożyć drugie tyle jak nie lepiej .Moja propozycja to lanos + ładne felgi dodatkowo można zadbać o lakier .I czy to będzie taki wstyd i hańba ?

Dokładnie tak :ok: i będzie to jedyne w swoim rodzaju auto, bo włożysz w nie coś od siebie. Wg mnie bardziej lansetski jest np VW Jetta a1 w fajnym i wysmakowanym culcie niż rozpadające się auto "sportowe". Możesz więc kupić auto za 1k, wstawić gwint (nawet używany), fajne koło, odświeżysz lakier i masz lanserskie auto
mike
Moderator
Awatar użytkownika

21 Cze 2014, 20:07

kamil1201202 napisał(a):Moja propozycja to lanos + ładne felgi dodatkowo można zadbać o lakier .I czy to będzie taki wstyd i hańba ?

Hańby nie będzie tylko po co kupować takie cuś...

Autor tematu zastanawia się nad coupe którym nie będzie wyglądać jak dresik albo emeryt w moherowym bereciku i w białych rękawiczkach.

Zamiast celiny zainteresuj się paseo ponieważ budżet masz na styk i zakup celina za 4-5k może być bardzo ryzykowny.
Używam teraz paseo po przygodzie z oplem i jestem bardzo zadowolony ponieważ mam auto którego serwis kosztuje śmieszne pieniądze, spalanie około 6-6,5l pb., a osiągi więcej niż zadawalające jak na silnik o mocy 90KM. Przy masie około 900kg, super zestopniowanej skrzynce, silniczku z prawdziwym 16V ( a nie jak w tigerce imitacją 16V) może utrzeć nosa ambitnym typom :D

P.S.
Tojka mnie wyszła 3,5k po opłatach w pl. i po starterku z polerowaniem lakieru doszedłem do 4,5k
Przebieg 168tyś.km. Więc może to nie jest tanio względem ogłoszeń ale nic nie stuka, nie puka, ogólnie jest ok.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

21 Cze 2014, 20:30

szybki przebieg pewnie jest 268k albo 368k :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

21 Cze 2014, 20:49

kon146 napisał(a):szybki przebieg pewnie jest 268k albo 368k

Na stare tojki małe szanse żeby mnie naciąć z przebiegiem :D
Nadmienie że to jest moje drugie paseo a pierwsze było rekordzistą małego przebiegu i miało 600km... pan wyjechał z salonu i walną :x był to bardzo dawno ale było :)
Drugi zacny wynik to celica 02r z przebiegiem 9tyś.km. ogólnie staram się trzymać małych przebiegów bo dużo jeżdżę.

Mógłbym tak pisać i pisać a prawda jest taka że większość osób pytających o auto nawet na tym forum prosi się o kłopoty wybierając najtańsze oferty a tak naprawdę przy tanim aucie przepłacając 2-3k można mieć coś co będzie jeździć dłużej i sprawniej niż nowy samochód...zresztą razem z moją paseo był sprowadzony lexus GS300 z 98r mający prawdziwe 160tyś.km. oczywiście nie wyszedł 15k tylko 18k ale jest jak nowy w środku a technicznie perfekcyjny.
szybki
Moderator - Tuning

21 Cze 2014, 20:55

Paseo jest fajna ale co z tego, skoro jest ich jak na lekarstwo.
W tym budżecie skupił bym się na oplu calibra. Era zwieśniaczonych calibr już się kończy i egzemplarze dostępne w sprzedaży są możliwie bliskie oryginałowi.
Samochód tani w zakupie, tani w eksploatacji lecz trzeba uważać na rudą.
Linia nadwozia calibry jest piękna i ponadczasowa... :ok:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

21 Cze 2014, 21:01

kirin88 napisał(a):Linia nadwozia calibry jest piękna i ponadczasowa...
i ma bardzo mały współczynnik oporu :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

21 Cze 2014, 21:41

kirin88 napisał(a):Paseo jest fajna ale co z tego, skoro jest ich jak na lekarstwo.

To jest zaletą tych aut...
kirin88 napisał(a):W tym budżecie skupił bym się na oplu calibra. Era zwieśniaczonych calibr już się kończy i egzemplarze dostępne w sprzedaży są możliwie bliskie oryginałowi.

Tylko jak odsączysz zwieśniaczone calibry i z antycznym silnikiem 2,0 8V to na placu boju pozostanie kilka sztuk albo za 3k w kategorii "utylizacja" albo już reszta za o wiele większą kaskę...gdzie i tak będzie stały temat "made in opel" czyli a to Ci przerdzewieje wlew paliwa, a to progi do roboty, a to w zaieszeniu stuka i finał jest taki że jeżeli ktoś nie jest zajawkowiczem tylko chce oszczędnej spokojnej jazdy to po dwóch latach całość go kosztuje 10k...i amator tego typu auta cieszy się ze to tylko 10k a zwykły użytkownik już płacze bo chce sprzedać opelka i nie może ze wzgledu na koszty które poniósł...
szybki
Moderator - Tuning

21 Cze 2014, 23:11

:idea:
jiGsaw napisał(a):W tej cenie nie kupisz nawet dobrej karoserii do auta sportowego.

Kolega szuka starszego auta, podał wstępnie niewygórowane kryteria a ty tu wyskakujesz z takim tekstem :no:
E36 wcale nie będzie lepsze od w/w aut. Do 5 tys to będzie większa skarbonką a nie przyjemnością uzytkowania :idea:

Czytaj więcej jakies-sportowe-autko-za-4-5-tys-zl-vt75865.htm#ixzz35JXmgKir

Autor pisze o sportowym samochodzie za PIĘĆ TYSIĘCY :!: , a tutaj widzę, że mało kto wie co to jest samochód sportowy. Stąd moje wywody.

Także najbliżej sportowego charakteru będzie E36 w tej kwocie, oczywiście że można kupić obecnie zadbane E36 za 5 tysi, w coupe będzie to pewnie 316i... No ale jest rwd i fajnie zestrojone auto.

Facet chyba szuka bardziej pseudosportowego wózka, czyli jakaś damska popierdółka.

Tutaj może też być jakieś paseo, hyundai coupe, cokolwiek co mu podejdzie. Z Toyoty mniemam, że będzie zadowolony, choć bałbym się, bo tych Paseo się nie widuje na drodze i z gratami problemy będą, choćby blachy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW