REKLAMA
Witam. mam 15 lat.
Moim hobby są oczywiście samochody...
Chodzę do technikum i uczę się mechaniki samochodowej.
Bo długim proszeniu rodzice zdecydowali że kupią mi jakiś nie drogi samochód nie rejestrując go abym mógł poznać świat motoryzacji
Samochód stał by w garażu a ja bym sobie przy nim coś robił (Wersje taką podałem oczywiście rodzicom, ponieważ inaczej nie zgodzili by się mi go kupić.)
Mają do dyspozycji 600 Euro (przebywam w Belgii, a więc samochody tam są nie co tańsze niż w Polce)
Najpierw zastanawiałem się nad Oplem Calibrą, lecz po długim zastanowieniu samochód wydał mi się nie do końca wiarygodny.
Teraz chciał bym zadać wam kilka pytań/ prosić o rade.
Więc tak, samochód jaki mnie interesuje miał by mniej więcej spełniać poniższe kryteria:
Miał by to być jakiś Coupe, z silnikiem do powiedzmy 100 koni, tani w utrzymaniu, awaryjność zupełnie nie gra roli ponieważ siedzenie i bawienie się naprawianiem usterek, sprawiało by mi samą przyjemność.
Absolutnie nie interesują mnie żadne Automatyczne skrzynie biegów, bo co to za frajda jeździć samochodem który sam zmienia biegi?(Chociaż zdaje sobie sprawę z tego że za tą cenę nic w automacie nie kupie).
Zainteresowała mnie Honda civic z 92 roku, silnik benzynowy 1,5 litra, 90 KM.
Bardzo prosił bym o wyrażenie opinii na temat owego samochodu, ewentualnie doradzenie mi kupna jakiegoś samochodu spełniającego mniej więcej kryteria które wyżej wymieniłem
Dziękuje oraz pozdrawiam.
Szymon P.