Jaki młody diesel do 22000 prosze o pomoc?

29 Lis 2008, 16:27

Witam drodzy uzytkownicy dieslie mam problem nad wyborem samochodu chce kupic samochod gdzies do 20 000 Interesuje mnie peugeot 406 odrazu pisze czemu ładny duzy samochod dobrze ocynkowane blachy i nowoczesne silniki HDI minusy słabe zawieszenie i problemy z elektryka(takie słyszałem opinie) drugi samochod golf IV TDI problemy z turbinami itp i blachy to ze sa one w ocynku i tak lubi je korozja trzeci toyota avensis i honda accord ale o nich to juz za duzo nie wiem poradzcie co mam wybrac moze macie jakies inne typy Samochodem robie rocznie 25000 km duzo stoi samochod na dworze to znaczy chodzi zeby miał dobre blachy no i mała usterkowosc nieduze spalanie Wiem ze moze mam duze wymagania jesli chodzi o cene 20000 i nie ma duzego wyboru ale moze poradzicie mi co mam wybrac Pozdrawiam
vorester
Początkujący

29 Lis 2008, 21:10

Moim zdaniem Golf IV TDI bylbym odpowiednim samochodem, blachy i silnik-wszystko zalezne od dotychczasowego uzytkowania, jesli auto nie bylo naprawione blacharsko to zadna rdza sie nie pojawi, podobnie z turbina, jesli ktos w miare dbal o auto i go nie katowal to wszystko bedzie cacy. Sam mam IV i rdzy(odpukac) nie ma i silnik chodzi jak marzenie, mimo,ze samochod ma juz 8 lat. pozdrawiam
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

30 Lis 2008, 10:28

kolego własnie chodzi mi opinie uzytkownikow tych samochodów kazdy chwali swoje golf IV jest ładny samochodzik tylko obawiam sie tej turbiny i blach diesle maja duzo przejechane kilometrow czekam na dalsze wasze odpowiedzi Pozdrawiam
vorester
Początkujący

30 Lis 2008, 11:19

Jak było lane dobre paliwo i turbina dobrze oszczędzana i "użytkowana" to będzie ok, to zależy czy jak ktoś jechał takim golfem to po zakończeniu jazdy od razu wyłączał silnik czy też czekał np. minute na ustabilizowanie pracy podzespołów. Tak samo jak zapalał auto (zimny silnik) czy od razu nie wkręcał go na wysokie obroty, jeśli golf był w miarę oszczędzany to nie powinno być problemów, co do blach, jak był robiony to może pojawić się gdzieś korozja itd.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

30 Lis 2008, 12:28

koledzy a moze wypowiecie sie cos o inny samochodach peugeocie 406 ładny z zewnatrz i wsrodku silniki nowoczesne HDI słyszałem o wiele lepsze od Tdi co myslicie o nim moj znajomy miał taka 406 97 roku jeszcze z silnikiem tdi i nie narzekał oprocz wymiany łacznikow stabilizatorow z tyłu a tak silnik malina blachy super zero korozji mimo tylu lat niemiecki vw napewno nie miał by lepszych blach mnie interesuje po liftingu 2002r
vorester
Początkujący

30 Lis 2008, 12:58

nie wykluczam tez audi A3 tez mi sie podoba ale audi juz kupie starszy rocznik za 20 000
vorester
Początkujący

30 Lis 2008, 15:29

To nie jest tak, ze kazdy chwali to czym jezdzi, kazdy jezdzi(na pewno zdecydowana wiekszosc samochodami wyprobowanymi na rynku) o ktorych krazy opinia przynajmniej malo awaryjnych, za 22000 mozesz znalesc IV z malym przebiegiem oraz samochod serwisowany,
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

02 Gru 2008, 17:31

koledzy a jak z tym dieslem do 22 000 jaki mam wybrac bardzo prosze o rady
vorester
Początkujący