Jakiś inny filtr paliwa? Passat B5 1.9 TDI 90KM 97r

14 Wrz 2012, 16:03

Witam

Chcę się zabrać do wymiany filtra paliwa w passacie (Passat B5 1.9 TDI 90KM 97r), ale zastanawia mnie jedno jaki filtr kupić, ponieważ ten co mam w tej chwili pod maską wygląda jak na foto (real foto). Wszystkie sprzedawane na allegro są takie same, ale druga rurka jest w druga stronę, a chyba powinny być w tą samą jak mam w swoim. Czy dobrze myśle? Czy to może jakiś stary rodzaj filtra? Prosze o podpowiedź.
jarekciszewski
Początkujący

Miejscowość: Polanica Zdrój

14 Wrz 2012, 22:04

Myślę że nie powinno ci to przeszkadzać. Patrzyłem i nie widziałem nigdzie takiego podłączenia jak ty masz na zdjęciu wybierając filtr do 1.9 TDI 90KM. Sprawdź czy będziesz mógł podłączyć tak jak jest w tamtych filtrach. Mogło być tak, stwierdzili że będzie wygodniej zakładać jak się podłącza wężyki po przeciwległych stronach i tak produkują.

Możesz jeszcze sprawdzić jaki masz dokładnie filtr u siebie i oznaczenia na nim jak będą widoczne bo może wymienia się tylko wkład.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

14 Wrz 2012, 22:06

okej, dzięki za info :)
jarekciszewski
Początkujący

14 Wrz 2012, 22:08

panie kolego gora tego filtra jest odkrecana od filtra i ona zostaje rozumiesz?:)
+filtr ma byc do pełna zalany ropą bo jak nie zalejesz to bedzie problem...:P
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza

15 Wrz 2012, 09:48

wiem właśnie, doczytałem już wszystkiego i dzięki jeszcze raz za info, czyli filtr ma być "zakręcany" czyli cuś takiego?
jarekciszewski
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Które hybrydy są najtańsze w zakupie i eksploatacji?
    Amerykański portal analityczny Kelley Blue Book sprawdził, które samochody hybrydowe są najtańsze w zakupie i użytkowaniu przez kolejne 5 lat. Pierwsze trzy miejsca w tej kategorii zajęły Toyota Corolla Hybrid, Prius ...