Jako pierwsze auto..

04 Sie 2012, 18:40

Witam wszystkich.

Przychodzę z tematem takim, iż nie długo będę miał prawo jazdy i szukam samochodu który by się nadal do moich kryteriów ;)

A więc tak, szukam samochodu do 10 tys. Jako ze nie lubię wolnych aut ma to być samochód który się dobrze zbiera, silnik benzynowy, skrzynia manualna, jeśli chodzi o gabaryty to żeby te 4 osoby w miarę komfortowo jeździły. Najlepiej 4/5 drzwiowe. Jeśli chodzi o wyposażenie to wiadomo ze jak najlepsze ale oczywiście nie wymagam nie wiadomo czego ;)

Wiec jeśli jesteście mi wstanie pomoc to bardzo proszę. Pozdrawiam :)
Filibos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 12 2012
Auto: Chrysler Town&Country
Silnik: 3.8 V6 217KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

05 Sie 2012, 08:48

Honda Civic VI VTEC.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

07 Sie 2012, 19:20

Jakieś dalsze sugestie? :)
Filibos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 12 2012
Auto: Chrysler Town&Country
Silnik: 3.8 V6 217KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Rok produkcji: 2005

07 Sie 2012, 19:41

Obejrzyj moje auto (masz w podpisie) troche w niego wlozylem, zeby tak wygladal, w 10tys sie zmiescisz, tuning mechaniczny jak i wizualny. A jesli chcesz miec wieksze auto, to bierz Forda Cougara - sluchaj ja nie polecam ci 4drzwiowych, bo to nie wyglada, tylko coupe. 4drzwi, to nuda, z reszta co cie obchodza pasazerowie na tylnych siedzeniach? ;) Chyba ze chcesz tam inne rzeczy robic, ale tu tez coupe wygrywa, bo latwiej siedzenia odsunac i uzyskac odpowiednia ilosc miejsca ;)

cougar: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pierwszy-lepszy click
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

08 Sie 2012, 04:35

Pamiętam z tego forum że Cougar jakiś rewelacyjny nie jest.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Sie 2012, 11:09

Barol no wiadomo, powinien sobie poloneza kupic :o A co do Cougara - bardzo dobre auto, prawdziwy ocynk (nie udawany, jak w zgnitych bmw i audicach) trudno znalezc zardzewialy model. Jezdzilem nim, fajnie sie zbiera, fajnie wyglada, tylko pali sporo i to jego glowny minus
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Sie 2012, 12:04

O cos nowego się dowiadujemy ford ma lepszy ocynk niz audi :lol:
Człowieku zapewniam cię ze 20 letnie bezwypadkowe audi będzie miało blachę w lepszej kondycji niż 10 letni ford.
A autorowi również tak jak Barol polecam civica,może jeszcze jakas octavia 1.8 125km(całkiem fajnie idzie z tym silnikiem)
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

08 Sie 2012, 13:14

ViesWagon maniak - ja wiem ze ty bedziesz bronil koncernu vw, ale prawda jest taka, ze ich ocynk w stosunku do konkurencji jest slaby, a znani sa z ocynku tylko dla tego, bo stosowali go jako jedni z pierwszych. Fordy rdzewieja, ale te, ktore nie maja ocynku. Cougar ma i jeszcze pordzewialego nie widzialem, natomiast pordzewiala beta, audica, czy viesWagon widac co krok na ulicy. Ja bym nawet nie powiedzial ze to powypadki... idz odjedz swoim golfem w krztalcie mydelniczki i dolacz do grona przecietnych kowalskich w ich bezplciowych autkach, a tu nic nie mow o motoryzacji ;)

BTW. ale mu syfy dobieracie - najpierw ten civic, potem szkoda octavia - chlopak jest pewnie mlody, chce cos fajnego, ja bym bral cougara, a nie jakiegos civica, zlitujcie sie
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Sie 2012, 14:28

No tak sorry niech kupi sobie lepiej damską tigrę + wiadro szpachli...Pisząc o tym że zabezpiecznia anty korozyjne Vag-u sa słabe kompromitujesz się przed całym forum,audi od ponad 20 lat ma podwójny ocynk.
wytłumacz mi konkretnie dlaczego ma wybrac wspaniałego forda a nie civica czy octavię??
PS.Trochę kultury wieśniaku
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

08 Sie 2012, 15:28

Wszystko pięknie ładnie a myśleliście o dostepności części?Do Civica czy Octavi kupi praktycznie wszędzie a do Cougara nie,dlaczego?Bo to auto jest egzotyczne u nas i mało tego po drogach jeżdzi.
Ja też jestem za Civiciem,szczególnie VTEC,ponieważ osiągi ma przyzwoite a przy tym nieduże spalanie.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

08 Sie 2012, 17:57

ViesWagon maniak - przedewszystkim wyglad - zobacz wsioku jak wyglada ten civic/octavia, a jak wyglada ten cougar: [link do oferty na Allegro wygasł] (pierwszy lepszy click na allegro)

Dla porownania tu polecany civic: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Auto jest solidne, ocynkowane, dobrze sie prowadzi, fajnie sie prezentuje, w tej cenie moim zdaniem najlepsza opcja...

BTW. to ze sie kobietom tigry podobaja, nie znaczy, ze to kobiece auta. Jestem pewien, ze zadnej twoj viesWagon sie nie podoba, to nie wiesz jak to jest ;). Druga sprawa nie podjezdzaj mi z tym govnem w kierunku mojej tigry - co oznacza nie podskakuj, bo akurat dla mnie wagoniarze stoja najnizej w hierarchii motoryzacyjnej tymbardziej, ze utozsamiasz sie z ta marka. I nie porownuj mojej Tigry z innymi, bo to nie jest jak widzisz seria, auto zostalo zmodyfikowane, dla mnie to nawet nie jest opel, tylko cos w rodzaju wlasnego projektu.

Typowy posiadacz nudnego vw: http://comniewnerwia.blox.pl/resource/lpg.jpg
kolejna sprawa - mnie kwestia obecnosci, czy braku ocynku w moim aucie jakos bardzo nie boli, tylko mowie jak jest zakladajac ze to warunek konieczny - cougar ma na prawde solidny ocynk, a wszelkie vw, audi itd slyna z tego super ocynku niby, a jednoczesnie co krok widac zgnite - jesli to jest chluba wielce tych aut, to kiepsko i tyle. Czego nie rozumiesz/co masz do dodania?

TFSI - czesci do cougara pasuja z mondeo...
Ostatnio edytowany przez numberOne, 08 Sie 2012, 18:12, edytowano w sumie 1 raz
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Sie 2012, 18:12

numberOne ale ogarnij sie może troche co?Mówisz wieśwagen,ok masz na myśli młodych gniewnych a jeśli takim VW jedzie starsza osoba to co też ma nie podskakiwać do Ciebie?
Barol
Awatar użytkownika

08 Sie 2012, 18:14

nie o to mi chodzi Barol... Nie chce byc nieuprzejmy, ale jak widze Wagona, to nie moge po prostu pojac co ludziom sie w nich podoba...
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Sie 2012, 19:38

Number, o gustach się nie dyskutuje. Jednym się podobają japońskie wózki, zaś innym koreańskie wynalazki. Także swoje przemyślenia odnośnie stylistyki staraj się zachowywać dla siebie ;) Ja odnośnie cougara mam tylko opinię mechaników z warsztatu, w którym odbywałem kilka lat temu praktyki i nie były one zbyt pochlebne dla tego modelu auta niestety, ponieważ sporo tego lądowało u nas na kanale, chociaż co mechanik to inne zdanie pewnie.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

08 Sie 2012, 20:24

Ja opin na temat Cougara nie znam ale pamiętam że było pare razy na forum że do bezawaryjnych on nie należy.
Barol
Awatar użytkownika