Jako zestaw hamulców Yaris 2004

03 Lip 2020, 20:07

Witam.
Jaki zestaw klocki + tarcze hamulcowe polecacie do yaris 2004, 68KM (wersja francuska)?
Jest tego sporo i ciężko podjąć dobrą decyzję.
Czy warto iść w ATE, Brembo czy odpuścić na rzecz czegoś tańszego? Samochód głównie używany na dojazdy do pracy (ok 20km dziennie) oraz jakiś wyjazd poza miasto maksymalnie dwa razy w miesiącu. Bardzo proszę o fachową poradę. :)
VikCz95
Nowicjusz

03 Lip 2020, 23:11

Wybierz na co Cię co stać. Może być najdroższe i najtańsze .Auto nie jest demonem mocy i prędkości.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lip 2020, 19:00

Wedle opinii mechaników obecnie praktycznie wszystkie tarcze mają przyzwoitą jakosć,chodzi o normalne auta,słabez klockami za to jest różnie.Problemem może byc tylko trafienie na tarcze,które biją,na takie autko zastosowałbym klocki DACO,po prostu rewelka,naturalnie ich cena jest po prostu śmieszna,mój W210 zdecydowanie na nich lepiej hamuje niż na 3 krotnie droższych,które miałem,sprawdzają się też w P.208 żony mojego brata,polecam.Natomiast tarcze? Nie ma jakiejś przepasci cenowej np.między Brembo a chińskimi,kupiłbym BREMBO,miałem ,były super.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i30 - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomicznym silnikiem, z jakim możemy zakupić Hyundaia i30 jest wysokoprężna jednostka 1.6 CRDI DPF o mocy 95 KM. Ten silnik jest jednak dostępny wyłącznie z manualną skrzynią biegów. Aby zdobyć wersję ...
    Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...