Japoniec do 5-6k zł ;)

25 Paź 2012, 22:18

Ja nie mówie, że LPG jest złe. Po prostu nie lubie gdy ktoś mi wmawia, że na gazie 2 generacji nie ma praktycznie ubytku mocy. Na dobrej sekwencji ubytek mocy wynosi ledwie 2-3% więc kupując np. takie e36 328 które ma 193km mamy dalej mocny samochód a róznica typu 14l PB a 15 l gazu jest znacząca w kosztach.

Stąd też moje propozycja e36 2.0 + LPG. Ludzie często wkładają tam sekwencje i na pewno taki samochód będzie poruszał się sprawniej i sprawiał mniej problemów na owej sekwencji niż taki accord z gazem 2 generacji. Mam teraz na komisie Civica 1.5 90km właśnie w jakimś starym gaziwie. Padaka :)
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Paź 2012, 12:10

Ubytek mocy to nie problem, on nie chce sie scigac tylko jeżdzic ;)
Czyli pomijając ubytek mocy(i tak pewnie niewielki ubytek) Honda Accord z LPG to bedzie dobry wybór. Wkoncu nie ma platikowego kolektora dolotowego.
Jakie częsci silnika najszybciej sie zuzywaja w zagazowanym wozie ?

ch...a kolega chyba mnie raził tym Accordem :mrgreen:

Jovovich - BWM odpada ze względu na to że ma napęd na tył, i samo to że to bmw, "ludzie" zrobili z niego "wsiórski" woz. U nas, w śród moich znajomych jest tak ze jak ktos obcy przejeżdża beta to sie odrazu sprawdza czy na miejscu pasażera siedzi tleniona blondyna. sam w sobie może byc fajnych samochodem ale niestety odpada ;)
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak i gdzie kupić części do samochodu?
    Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...