Auto do 10-15 tyś. zł z tylnym napędem?

25 Paź 2012, 13:37

Witam!
Szukam bardzo intensywnie samochodu z tylnym napędem do 10-15 tyś. zł z miarę dynamicznym silnikiem. Na początku szukałem wśród samochodów małych, dlatego, że wystarczy mały silnik (oszczędny), a osiągi dzięki małej masie będą wystarczające. Dlatego też, na pierwszy ogień poszła Mazda MX-5 (II generacja), niestety jednak słyszałem, że strasznie gniją, dlatego też wycofałem się z tej oferty. Druga myśl to M-B SLK - wydaje się być fajny, ale w tej cenie roczniki są niezbyt ciekawe (1997).
Inną opcją jest kupienie czegoś większego, bardziej klasycznego (C klasa, 3 BMW) i przerobić na LPG, ale szczerze mam dosyć już gazu :P

Proszę o pomoc!!
rvp
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mercedes W124 E200
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1992

25 Paź 2012, 14:21

[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Paź 2012, 15:29

To już lepiej e36 328. Silnik nowszy, o niebo dynamiczniejszy a spali maksymalnie z 2l gazu więcej na setke niż takie 320. Szukaj czegoś ze świeżą sekwencją na dobrych podzespołach. Ew. za tą kase kupisz 325 i jeszcze zostanie na bardzo dobrą sekwencje.
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Paź 2012, 08:45

Jw. za tą cenę kupisz już 2.8, więc nie ma co kombinować z innymi motorami. Dwa osiem pali stosunkowo niewiele, nie psuje się i ma dobre osiągi.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nagroda Auto Świat Moto Awards 2019 - Audi e-tron
    W drugiej edycji plebiscytu Moto Awards, zorganizowanego przez redakcję tygodnika "Auto Świat", Audi e-tron – w pełni elektryczny SUV spod znaku czterech pierścieni – zajął pierwsze miejsce w kategorii "Wyznaczają ...