Japońskie Coupe za ok 7000.

09 Kwi 2014, 17:26

Witam.

Poszukuję samochodu jak z tytułu. Notoryczne przeglądanie ofert, recenzji i wszelakich forumowych uwag już zaczyna mnie męczyć. Dlatego trzeba wprost zapytać.
Jakie japońskie coupe w kwocie do ok. 7000 złotych jest w tej chwili najbardziej opłacalne, względem zwłaszcza niezawodności, dostępności do części i ogólnie serwisu. Bo w tej cenie jak wiadomo auta na parę lat bez naprawy się nie kupi :p
Silnik, spalanie w zasadzie bez znaczenia. Auto na zakupy i weekendowe przejażdżki więc nie będzie katowane. :-)

Wybór dość spory, więc ciężko coś wyłowić.
Z aut które mnie najbardziej zainteresowały to Toyota Cellica V, Paseo; Mazda MX-3, MX-6; Honda Prelude, Del Sol, Mitsubishi Eclipse [chociaż tu już bym musiał nieco dołożyć, a ciężko dorwać model nieskażony tuningiem].
Najprawdopodobniej będzie kupowane w Niemczech, a przynajmniej sprowadzone. :-)
fooze
Nowicjusz

Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Szukam
Paliwo: Benzyna

09 Kwi 2014, 18:21

Przy celinie5 i paseo zostanie na jakiś wstępny serwis.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

09 Kwi 2014, 20:52

A może Corolla E11?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2014, 21:57

A Toyota Carina?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Kwi 2014, 22:03

Moderatorzy i nie wiedzą co to COUPE? :oops:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Kwi 2014, 22:06

jiGsaw napisał(a):Moderatorzy i nie wiedzą co to COUPE?
Nie doczytałem więc nie muszisz od razu robić afery.. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...
    Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...

09 Kwi 2014, 22:07

A może chciałem być odmienny?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Kwi 2014, 22:28

Bez jaj, coupe to coupe.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Kwi 2014, 22:33

A no, ja dodam civica VI coupe. Standardowe 1.6 (102 KM) całkiem poprawnie radzi sobie.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

10 Kwi 2014, 05:58

No to przepraszam nie było mojej propozycji..
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2014, 07:45

Czyli co Mazdy odpadają? MX-3 była moją faworytką, bo pomimo drogich stosunkowo części jest sporo tego, a wole kupić drożej i szybciej niż żeby samochód stał bo nie ma części :-)

Paseo widziałem jest ogólnie ładne i polecane, ale mało ciekawych ogłoszeń nawet u sąsiadów. Choć na plus, że handlarze chyba niespecjalnie się nimi interesują. Nie wiem, jak z częściami??
Celica, bardzo ładna ale swoje lata ma już. Choć jakby się trafił na prawdę dobry egzemplarz to czemu nie.

Civic to taka rozsądna opcja, auto z tego co się zorientowałem również często polecane i dość popularne... co niestety jak dla mnie jest wadą :D wolę coś ciut bardziej rzadkiego, ale nie tak żebym już musiał sprawdzać ile kosztuję import części z Japonii :-)
fooze
Nowicjusz

10 Kwi 2014, 09:56

Wymienione przez Ciebie auta maja swoje wady i zalety ...
Mazda mx3 jest ok tylko juz przestarzała, wersja 1,6 średnio jedzie i troszku spali...a wersja V6 jak ne lekarstwo.
Hanka Civic zaletą jest mnogośc wersji ale wadą jest znaleźienie czegoś do jazdy nie skatowanego.
Paseo dosyć nowoczesne auto epokę do przodu przed MX, oszczędne no i w miarę szybkie chociaż tabelki nie wskazywałyby na to... Serwis ...bardzo dużo części mechanicznych dzieli ze starlet.
Ogólnie najlepszy stosunek ceny do auta.
Celina zalety fajnie wygląda ale dorwanie nie trupa graniczy z cudem... Wersje 2,0 są dosyć drogie ale oferuja sporo jak na swoje lata produkcji.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

10 Kwi 2014, 16:56

Okej, dzięki wielkie. W takim razie wybór padnie Paseo prawdopodobnie. Chyba, że znajdę Calineczkę w dobrym stanie. Może fundusz mi jeszcze podskoczy przed 'martwym sezonem' dla mnie, to znajdzie się coś w uczciwym stanie :-)
fooze
Nowicjusz