JAZDA BEZ WAłU NAPęDOWEGO FREELANDER

26 Paź 2008, 10:20

PO śCIąGNIęCIU WAłU PRZY PRęDKOśCI MIęDZY 55-60km/godz---AUTO WPADA W DZIWNY REZONANS /TYLKO NA CZWARTYM BIEGU/---CZY TO MOżE BYć MOMENT PRZEłOMOWY TURBOSPRężARKI?
radek5277
Początkujący

26 Paź 2008, 10:24

raczej nie
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Gru 2008, 09:22

Ja również wypiąłem wał ale nie mam żadnych takich niespodzianek.
passat1
Początkujący

20 Gru 2008, 10:56

I JAK ZREDUKUJESZ Z 3 NA 4 PRZY PRęDKOśCI 50 KM ---TO łADNIE CI WCHODZI NA OBROTY NP. 2000obr/min?---ja mam taki rezonas między 50 a 60km/godz.--ale jak na trójce rozbujam do 60km/godz i przełącze na czwórkę to już nie / tylko na trzecim biegu 60km/godz--to są już wysokie obroty./
radek5277
Początkujący

20 Gru 2008, 12:48

Ja mam wpięty wał i też tak jak jadę 50-60 na czwórce to tak trzepie, ale to jest objaw że jedziesz na za wysokim biegu na za niskich obrotach.Najprawdopodabniej wcześniej tak nie było bo fredek był w dobrym stanie a teraz się jakieś części zużyły.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

20 Gru 2008, 13:10

U mnie kolego nie mażdnych problemów- próbowałem przy różnych prędkościach i redukcjach i chodzi bardzo ładnie, a mój Ferdek ma już przechulane 200tys. Tyle tylko, że jak go kupiłem to widać, że nie był ujeżdżany w terenie. Jedyny problem, który mam to to, że jak postoi kilka godzin to strasznie ciężko pali- a wymianiłem już wszystko co się dało. Dziś nawet wlałem ten preparat do czyszczenia wtrysków- może to coś pomoże. Mam ropniaka z 1999r.
passat1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Logan MCV
    Model słynący z atrakcyjnej ceny w stosunku do oferowanej przestronności wnętrza, wysokiej niezawodności i praktyczności, zyskał nowy design, nowe osiągi oraz silniki. Nowy Logan MCV – 5-miejscowe kombi – jest ...

20 Gru 2008, 13:25

podejżewam zaworek zwrotny na pompie wtryskowej---miałem tak samo
radek5277
Początkujący

20 Gru 2008, 14:59

ale ja już nawet założyłem zaworek zwrotny nowy- i nadal to samo. A nie chcę za bardzo grzebać w pompie.
passat1
Początkujący

20 Gru 2008, 15:24

PRZEPRASZAM, ALE MI CHODZIłO O ZAWóR PRZELEWOWY BOSCHA CENA ORGINAłU OKOłO 200Zł-----TEN OD KTóREGO ODCHODZą WężYKI GUMOWE....../ WKRęCONY W POMPE/---------NIE TAKI KUPOWANY ZA 15 Zł I ZAKłADANY NA PRZEWóD ZASILAJąCY- PALIWOWY.
radek5277
Początkujący

20 Gru 2008, 16:41

Mi też ciężko palił i się okazało że się obudowa pompy wtryskowej wyrobiła i trzebabyło ją zregenerować i do tego jak rozrząd mi robili to go przestawili o pół ząbka(robili w ASO w Zielonej Górze).Sprawdź bo to jest możliwe.Teraz pali jak nowy.

P.S.Obudowa pompy się wyrobiła bo był rozrząd przestawiony.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Gru 2008, 20:26

jesli ci przestawili to raczej o cały ząbek o pól to się nie da
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Gru 2008, 20:31

:D dobre z tym ząbkiem /pół?/
radek5277
Początkujący

21 Gru 2008, 16:41

Da sie, masz dwa paski i jak(chcesz) ściągnąć pompę to musisz wsadzić( w specjalny otwór) coś żeby blokowało rozrząd żeby się nie ruszał.Jak wsadzisz coś co będzie za małe np gwóźdź i się lekko ruszy to ci się przestawi nawet o 1/10 ząbka(jak lekko ruszysz z jednej strony to z drugiej się nie ruszy i już przestawiłeś rozrząd) a jak wsadzisz coś co będzie się mocno trzymało i nic się nie ruszy to na bank nie przestawisz rozrządu.

P.S.Widać że niegdy nie zmienialiście rozrządu w ferdku.Na prawdę nie musicie się tym chwalić.

Nie to że się chwalę że wszystko wiem, bo nie wiem, ale jeśli chodzi o rozrząd to w mojej okolicy bardzo często się zdarza że nie robią tego dokładnie w serwisach jak zmieniają i przestawiają rozrząd(kilka miesięcy temu sam o tym nie wiedziałem).A ferdków to tu wiele jeździ.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Gru 2008, 17:57

zęby zablokować pompę wiertło o średnicy 9.5 mm
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Sty 2009, 11:24

uwaga---jak ktoś będzie ściągał wał to potem trzeba go tak samo założyć jak był--najlepiej sobie brzeszczotem zaznaczyć położenie orginalne
radek5277
Początkujący