REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To według tego że niby po co mi auto ? Ja stary , prawie emeryt mam z....ć pieszo i dżwigać np. zakupy z biedronki odległej o jakieś 700 metrów i boMotoAlbercik napisał(a):A 1,5 km, to już naprawdę gruuuba przesada.
Mnie to wali . Akumulator w razie potrzeby się wymieni , a i tak czy krótkie odcinki , czy długie nie starcza na te trzy- cztery lata , olej silnikowy i tak się powinno wymieniać raz do roku bez względu na przebieg , więc tutaj nie widzę problemu .Cieć chłodzącaMotoAlbercik napisał(a):Akumulator, ciecz chłodząca, olej silnikowy rozrzedzany i zabrudzany, woda w układzie wydechowym, rozrząd
bonifacy napisał(a):To według tego że niby po co mi auto ? Ja stary , prawie emeryt mam z....ć pieszo i dżwigać np. zakupy z biedronki odległej o jakieś 700 metrów
bonifacy napisał(a):Mnie to wali .
bonifacy napisał(a):Akumulator w razie potrzeby się wymieni
bonifacy napisał(a):olej silnikowy i tak się powinno wymieniać raz do roku bez względu na przebieg
bonifacy napisał(a):Cieć chłodząca A co ma do tematu
bonifacy napisał(a):Woda w układzie wydechowym. Hmmmm. Zawsze jest .
bonifacy napisał(a): A co ma rozrząd do krótkich przebiegów to nie wiem . Czyżby tak aby podkręcić temat ?
Cynerion napisał(a):Ale zgodzę się że taka przechadzka jest dobra - tylko nie w dni w które siąpi deszcz i są 2 stopnie na dworze
Cynerion napisał(a):MotoAlbercik a znasz kogoś komu auto się rozsypało od takiej eksploatacji ? Nie wiem silnik się szybko zużył od wilgoci w oleju, padło turbo ?
Rokiko napisał(a):Ja też często jeżdżę na krótkich dystansach ale olej wymieniam min. raz w roku w takim samochodzie, częściej świece i większych problemów nie ma. No może rozrusznik bo był w regeneracji i raz wymiana akumulatora ale wytrzymał 5 lat więc nieźle.
Cynerion napisał(a):No i co z dieslem ? On się zagrzewa jednak wolniej od Pb, to z tego by wynikało że ktoś go katuje jeżdżąc do pracy w 1 str np te 7 km ? A jednak większość Polaków tak właśnie jeździ i większość aut na drodze to właśnie dizelki.
galakty napisał(a):Albercik mocno przesadza,