Jazda na gazie High Test i większy przebieg

05 Sie 2021, 08:29

To coś, co powiedział mi mój ojciec dawno temu i zastanawiałem się, czy to prawda.

Tata powiedział mi, że użycie gazu High Test (90 vs 87 lub 89) da mi lepszy przebieg.

Więc zakładając, że pojazd jest tylko na gaz (nie hybrydowy lub elektryczny) i jest prawidłowo konserwowany przy wymianie oleju, opony są odpowiednio napompowane i jeżdżąc z optymalną prędkością dla najlepszego przebiegu, czy uzyskałbym lepszy przebieg na gazie, gdybym kupił drogi gaz?
Bergstrom3
Obserwowany

05 Sie 2021, 09:24

Rozwiniesz temat i napiszesz co to jest za gaz? Jakoś nie kojarzę go na stacjach benzynowych. Generalnie nie mamy wyboru lepszy słabszy gaz bo na stacji jest wszędzie to samo, a to czy jes miej czy więcej kaloryczny to już zależy pewnie od dostawcy więc my chcąc zatankować nawet ten lepszy nie bardzo mamy jak to zrobić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dla posiadaczy Outlandera pierwszej i drugiej generacji
    Polski oddział Mitsubishi opracował program umożliwiający zakup nowego modelu Mitsubishi Outlander 2013 w niezwykle korzystnych warunkach posiadaczom Outlandera poprzednich generacji. Lojalni klienci otrzymają bezpłatnie ...