Jazda po dziurach

04 Maj 2009, 11:36

zbychu57 wprowadza trochę zamieszania: większa prędkość na dziurach wcale nie daje rezultatu latania nad nimi, wręcz przeciwnie. Po prostu auto w dziury będzie wjeżdżało z większym impetem. Na Discovery leci program pogromcy mitów, z reguły są tam głupoty, ale był jeden odcinek, który tyczył się tego mitu. Po testach okazało się, że autem, które jedzie 100km/h trzęsie o wiele bardziej niż takim, które się "wlecze". Większa prędkość nic nie da, auto nie uniesie nad dziurami, bo w końcu waży 800-xxxx kg.

Co do szerokości opon się nie wypowiem, ale w filmie "taxi" się o tym wypowiadał.
lavoriel
Nowicjusz

04 Maj 2009, 17:47

no to wkońcu jezdzic jak inni czy sie wlec bardzo pomału po dziurach, w naszych miastach jest wiele ulic asfaldowych pokrytych dziurami 5cm bądż z kozich łbów no i po takich drogach jechac tak jak inni czy wlec sie ponizej prędkości dopuszczalnej
piotrauto
Stały forumowicz

04 Maj 2009, 18:38

lavoriel napisał(a):zbychu57 wprowadza trochę zamieszania: większa prędkość na dziurach wcale nie daje rezultatu latania nad nimi, wręcz przeciwnie. Po prostu auto w dziury będzie wjeżdżało z większym impetem. Na Discovery leci program pogromcy mitów, z reguły są tam głupoty, ale był jeden odcinek, który tyczył się tego mitu. Po testach okazało się, że autem, które jedzie 100km/h trzęsie o wiele bardziej niż takim, które się "wlecze". Większa prędkość nic nie da, auto nie uniesie nad dziurami, bo w końcu waży 800-xxxx kg.

Co do szerokości opon się nie wypowiem, ale w filmie "taxi" się o tym wypowiadał.

ten caly post to była ironia skierowana do piotraauto, nie było to pisane na serio:)
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

04 Maj 2009, 21:40

Mi się wydaje, ze tego goscia powiniscie wyprosic grzecznie z tego forum bo przez niego są własnie takie sytuacji, wszyscy mu odpisują z ironią a gdy wejdzie nowy uzytkownik i przeczyta to ( a nie wiem jakim idiotom jest piotrauto) poprostu pomysli, że sami głupce tu siedzą.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

05 Maj 2009, 06:40

To tak się sprawy mają:D. Ok, no to już rozumiem. Muszę się rozeznać.
lavoriel
Nowicjusz

05 Maj 2009, 07:32

piotrauto, Kolega już wyżej wspomniał. Wykup abonament na dziury. Ja mam i jest super. Tani, a bardzo dobrze działa.
Najlepiej jest go kupić na poczcie.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowe Mitsubishi L200
    Pojazd za kierownicą którego ściga się w tym roku załoga Adam Małysz/Rafał Marton został przygotowany przez zespół fabryczny Mitsubishi Ralliart w klasie T1.1 - samochody prototypowe napędzane silnikiem benzynowym. ...
    Uwaga, roboty drogowe!
    Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...

05 Maj 2009, 09:52

musze go wykupić
piotrauto
Stały forumowicz

05 Maj 2009, 10:37

A ja się tak dziwiłem jak to Ferrari, Lambo i Bugatti jeżdżą po naszych drogach, to pewnie właściciele pokupowali abonamenty i sobie prują z tym 10-15cm zawieszeniem jak po maśle, ch...a, zaraz jadę na pocztę.. to w każdym oddziale? :P
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Maj 2009, 16:47

qki007 napisał(a):to w każdym oddziale?

Niestety, tylko w Wąchocku :cool:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Maj 2009, 18:13

Dishman napisał(a):
qki007 napisał(a):to w każdym oddziale?

Niestety, tylko w Wąchocku :cool:

to musze tam jechać
piotrauto
Stały forumowicz

05 Maj 2009, 18:56

Nie jedż do Wąchocka , w Pacanowie też zaczeli sprzedawać i to promocyjny abonament - za tą samą kase będziesz miał dwukrotnie większe dziury .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

05 Maj 2009, 20:28

piotrauto napisał(a):to musze tam jechać

Jedź, jedź może tam internetu nie ma to spokój będzie.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

10 Maj 2009, 17:11

Pamiętacie tę betonową drogę poniemiecką(dzisiejsze A4),zawsze zastanawiałem się jak po niej jechać,dotąd dokąd jeżdziłem maluchami i starą słabą Przejściówką musiałem jeżdzić po niej wolno(bo szybko się nie dało)ale jeszcze niedawno pokonywałem ten odcinek szybszym samochodem i powiem wam gdy jechałem szybko mniej odczuwałem te mordęgi,coś w tym jest gdy się śmignie szybko to kontakt z tym cholerstwem jest krótszy i mniej się odczuwa.Ja gdy widzę gorszy odcinek drogi to naciskam gaz by przelecieć po nim oczywiście bywają takie dziury na naszych drogach,że czasami zastanawiam się czy nie tryśnie z nich zródło geotermalne (WSTYD).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Maj 2009, 19:49

co masz na mysli pisząc przejściówka?
piotrauto
Stały forumowicz

10 Maj 2009, 20:19

Ja jak widze taką wielką dziurę to podnosze zadek i klapię na siedzenie całym ciężarem wtedy auto odbija sie i przelatuje, polecam.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www