Jazda po dziurach

04 Maj 2009, 11:36

zbychu57 wprowadza trochę zamieszania: większa prędkość na dziurach wcale nie daje rezultatu latania nad nimi, wręcz przeciwnie. Po prostu auto w dziury będzie wjeżdżało z większym impetem. Na Discovery leci program pogromcy mitów, z reguły są tam głupoty, ale był jeden odcinek, który tyczył się tego mitu. Po testach okazało się, że autem, które jedzie 100km/h trzęsie o wiele bardziej niż takim, które się "wlecze". Większa prędkość nic nie da, auto nie uniesie nad dziurami, bo w końcu waży 800-xxxx kg.

Co do szerokości opon się nie wypowiem, ale w filmie "taxi" się o tym wypowiadał.
lavoriel
Nowicjusz

04 Maj 2009, 17:47

no to wkońcu jezdzic jak inni czy sie wlec bardzo pomału po dziurach, w naszych miastach jest wiele ulic asfaldowych pokrytych dziurami 5cm bądż z kozich łbów no i po takich drogach jechac tak jak inni czy wlec sie ponizej prędkości dopuszczalnej
piotrauto
Stały forumowicz

04 Maj 2009, 18:38

lavoriel napisał(a):zbychu57 wprowadza trochę zamieszania: większa prędkość na dziurach wcale nie daje rezultatu latania nad nimi, wręcz przeciwnie. Po prostu auto w dziury będzie wjeżdżało z większym impetem. Na Discovery leci program pogromcy mitów, z reguły są tam głupoty, ale był jeden odcinek, który tyczył się tego mitu. Po testach okazało się, że autem, które jedzie 100km/h trzęsie o wiele bardziej niż takim, które się "wlecze". Większa prędkość nic nie da, auto nie uniesie nad dziurami, bo w końcu waży 800-xxxx kg.

Co do szerokości opon się nie wypowiem, ale w filmie "taxi" się o tym wypowiadał.

ten caly post to była ironia skierowana do piotraauto, nie było to pisane na serio:)
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

04 Maj 2009, 21:40

Mi się wydaje, ze tego goscia powiniscie wyprosic grzecznie z tego forum bo przez niego są własnie takie sytuacji, wszyscy mu odpisują z ironią a gdy wejdzie nowy uzytkownik i przeczyta to ( a nie wiem jakim idiotom jest piotrauto) poprostu pomysli, że sami głupce tu siedzą.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

05 Maj 2009, 06:40

To tak się sprawy mają:D. Ok, no to już rozumiem. Muszę się rozeznać.
lavoriel
Nowicjusz

05 Maj 2009, 07:32

piotrauto, Kolega już wyżej wspomniał. Wykup abonament na dziury. Ja mam i jest super. Tani, a bardzo dobrze działa.
Najlepiej jest go kupić na poczcie.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka?
    Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...

05 Maj 2009, 09:52

musze go wykupić
piotrauto
Stały forumowicz

05 Maj 2009, 10:37

A ja się tak dziwiłem jak to Ferrari, Lambo i Bugatti jeżdżą po naszych drogach, to pewnie właściciele pokupowali abonamenty i sobie prują z tym 10-15cm zawieszeniem jak po maśle, ch...a, zaraz jadę na pocztę.. to w każdym oddziale? :P
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Maj 2009, 16:47

qki007 napisał(a):to w każdym oddziale?

Niestety, tylko w Wąchocku :cool:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Maj 2009, 18:13

Dishman napisał(a):
qki007 napisał(a):to w każdym oddziale?

Niestety, tylko w Wąchocku :cool:

to musze tam jechać
piotrauto
Stały forumowicz

05 Maj 2009, 18:56

Nie jedż do Wąchocka , w Pacanowie też zaczeli sprzedawać i to promocyjny abonament - za tą samą kase będziesz miał dwukrotnie większe dziury .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

05 Maj 2009, 20:28

piotrauto napisał(a):to musze tam jechać

Jedź, jedź może tam internetu nie ma to spokój będzie.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

10 Maj 2009, 17:11

Pamiętacie tę betonową drogę poniemiecką(dzisiejsze A4),zawsze zastanawiałem się jak po niej jechać,dotąd dokąd jeżdziłem maluchami i starą słabą Przejściówką musiałem jeżdzić po niej wolno(bo szybko się nie dało)ale jeszcze niedawno pokonywałem ten odcinek szybszym samochodem i powiem wam gdy jechałem szybko mniej odczuwałem te mordęgi,coś w tym jest gdy się śmignie szybko to kontakt z tym cholerstwem jest krótszy i mniej się odczuwa.Ja gdy widzę gorszy odcinek drogi to naciskam gaz by przelecieć po nim oczywiście bywają takie dziury na naszych drogach,że czasami zastanawiam się czy nie tryśnie z nich zródło geotermalne (WSTYD).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Maj 2009, 19:49

co masz na mysli pisząc przejściówka?
piotrauto
Stały forumowicz

10 Maj 2009, 20:19

Ja jak widze taką wielką dziurę to podnosze zadek i klapię na siedzenie całym ciężarem wtedy auto odbija sie i przelatuje, polecam.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www