Jazda polska

08 Sty 2008, 23:16

No a co sądzicie o tym programiku ?? Jak dla mnie to program jest wspaniały. POruszają ważne tematy, pomagają w jeździe, do tego pokazują "POLSKICH MISTRZóW KIEROWNICY"z czego jest się pośmiać, jak i w kilku odcinkach uczyli gwary CB radiowców. Jedyna "mała" przeszkodą jest dla mnie prowadzący. Jakoś tak nie pasuje mi jego gadka. Pokazuje wszystko dobrze, czytelnie, ale jeśli chodzi o rozmowę i opowiadanie to jest jakis taki bez życia.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

08 Sty 2008, 23:25

Program w pełni pokazuje polskie realia, CB...łamanie przepisów przez uczestników ruchu drogowego...Polska rzeczywistość. Moim zdaniem program warty uwagi:)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

09 Sty 2008, 14:17

Bardzo fajny programik i warto na niego patrzeć,bo można wiele się nauczyć....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Sty 2008, 14:35

Jestem identycznego zdania... Program daje wiele do myslenia i przede wszystkim uczy tego i owego, jak sie zachowywac na drodze.
kris0181
Nowicjusz

Miejscowość: mazury

19 Sty 2008, 15:15

W dzisiejszym odcinku były jakieś żarty w stacji kontroli pojazdów. Podobno mechanik włożył stringi do tłumika i biustonosz w zawieszeniu, a kierowca był zdziwiony. Hehe

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

20 Sty 2008, 00:00

o lol nieźle ;D
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje
    Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...

05 Mar 2008, 21:04

Fajny pomysł na program i czasami go nawet obejrzę.
Tylko ten prowadzący to jakaś masakra. Nie wiem czy On taki jest naprawdę, czy udaje takiego kozaka... Szczególnie jak rozmawia przez CB. Myślałem że się porzygam jak go słyszałem. Nie rozumiem czy On uważa, że wszyscy użytkownicy CB to jacyś de..le i niepełnosprytni, próbuje się z nimi utożsamić? Idiotyzm totalny...
Zresztą jak się ktoś dokładnie wsłucha w to co On tłumaczy to można boki zrywać, przecież to są normalne, podstawowe rzeczy i problemy które On porusza, tylko w taki sposób, aby brzmiało to dosadnie i bardziej wyszukanie. Prymityw!

Jak wspomniałem oglądam, ale kiedy wskakuje na ekran prowadzący, zmieniam program na coś ciekawszego i celuję kiedy skończy paplać swoje dyrdymały.
Rafo
Nowicjusz

05 Mar 2008, 23:48

Rafo napisał(a):Fajny pomysł na program i czasami go nawet obejrzę.
Tylko ten prowadzący to jakaś masakra. Nie wiem czy On taki jest naprawdę, czy udaje takiego kozaka... Szczególnie jak rozmawia przez CB. Myślałem że się porzygam jak go słyszałem. Nie rozumiem czy On uważa, że wszyscy użytkownicy CB to jacyś de..le i niepełnosprytni, próbuje się z nimi utożsamić? Idiotyzm totalny...
Zresztą jak się ktoś dokładnie wsłucha w to co On tłumaczy to można boki zrywać, przecież to są normalne, podstawowe rzeczy i problemy które On porusza, tylko w taki sposób, aby brzmiało to dosadnie i bardziej wyszukanie. Prymityw!

Jak wspomniałem oglądam, ale kiedy wskakuje na ekran prowadzący, zmieniam program na coś ciekawszego i celuję kiedy skończy paplać swoje dyrdymały.

Dokładnie robię tak samo hehe :) ale te rzeczy co on gada niestety nie wszyscy uważają za takie normalne....wielu ludzi nie wie co się dzieje z autem w tej czy innej sytuacji. Ale jak ktoś ma anielski spokój może go śłuchać. Mnie również doprowadza do szału :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

08 Mar 2008, 16:19

sami sie z siebie śmiejemy.a jazda polska to 1 z najlepszych programów na tvn turbo.wiem co mowie bo widziałem wszystkie odcinki.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

08 Mar 2008, 17:44

dobry program dobry prowadzący
jest z czego pośmiać :D
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

03 Wrz 2008, 09:54

:) no prowadzący mógłby być zastąpiony np.... miotłą albo taboretem..
Czasem oglądam i to co ten facet opowiada to słabo sie robi... powtarza 50 razy to samo bo nie ma nic do powiedzenia...
Przykład: w odcinku powiem jaką należy przyjąć pozycję za kierownicą ...
No i cały program gada: nie za blisko, nie za daleko, nie za wysoko nie za nisko, kierownicę trzymać nie za słabo nie za mocno... itd.. Masakra
No a ton to ma takiego twardziela ze tylko łańcuch złoty na szyje :)
Pozdro
marekpolanski
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kielce

03 Sty 2009, 10:14

Popieram przedmówce pan prowadzący jest daremny a jego bełkot to powtarzająca się koło beznadziejna gadanina
zgibi
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 17:23

Muszę powiedzieć,że komentator od jakiegoś czasu czasami przesadza z komentarzami,mimo,że bardzo często ma rację,ale powinien inaczej się wyrażać,bo zaczyna robić się delikatnie wulgarny.To samo zaczyna się robić w "Uwaga Pirat".
Co do dsamego programu to jest dość dobry,bo pokazuje kierowcom ich hamstwo na drodze i to,jak nie jeden raz stwarzają zagrożenie na drodze.
Tylko,że dla większości polskich kierowców,to tylko pokazywanie i nic więcej,a ci co byli chamscy i chamsko postępowali na drodze nadal tak robią.
Program spełniłby swoją funkcję,gdyby te materiały zostały przesyłane na Policję lub Straż Miejską,a ci,na podstawie materiału dowodowego wlepiali by takim kierowcom mandaty.Wówczas ten program nabrałby sensu.Ale twórcy tego programu niestety tylko liczą kasę z oglądalności,a nic nie robią nad poprawą bezpieczeństwa.
No i sama policja czy straż miejska,teżmogłaby wyciągnąć jakieś wnioski z tego programu i w miejscach,gdzie kierowcy nagminnie łamią prawo mogliby postawić kamery i karać kierowców,którzy łamią prawo.A i sam widok kamery z pewnością pohamowałby co poniektórych kierowców by popełniać wykroczenia.
Ale po co?Lepiej powiedzieć,że nie ma pieniędzy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2009, 11:20

Pomysł OKI ale prowadzący to nieporozumienie Pan Kuba Bielak kompletnie się do tego nie nadaje.
kramer17
Nowicjusz

22 Mar 2009, 21:12

Widze ze nie tylko mnie wkur... ten prowadzacy. Przed chwila oglądałem ten program i stwierdziłem ze ten koles to jakies nie porozumienie. Zachowuje sie jak pajac!!! Widze go raczej w jakims teleranku czy cos 8) zdejmijcie go z anteny PROSZE!!!
dawidof
Nowicjusz