Jazda samochodem bez kategorii B. (Kategoria A.)

25 Sty 2010, 19:35

Witam, mam pytanie, co mi grozi za jazdę samochodem jeśli mam jedynie uprawnienia na motocykl (kategoria A.)?
sebabb
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

25 Sty 2010, 20:09

Wydaje mi się ,że jest to mandat 500 zł oraz jakieś punkty. Prawka Ci nie zabiorą ale mogą czasami zabrać auto na lawetę.Kiedyś też mnie to interesowało i chyba coś takiego było,ale to parę lat temu także głowy nie daję.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

26 Sty 2010, 19:42

Dzięki za odpowiedź.
Czy jest jeszcze może ktoś kto wie coś na ten temat? Może ktoś z Was już się spotkał z takim czymś? ;)
sebabb
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

26 Sty 2010, 21:38

1.500 zł mandatu
2.Brak możliwości kontynuacji jazdy. Więc jeżeli jedziesz sam, to albo zapewnisz sobie w szybkim czasie własnego kierowcę, albo auto na lawetę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Sty 2010, 18:19

Więzienie :D a tak na serio to tak jak przedmówca pisze. NIE RYZYKUJ
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

27 Sty 2010, 20:02

No ale skoro masz prawo jazdy na kat.A to masz ukończone 18 lat i możesz bez problemu zdawać na B czy inne. A podejrzewam ,że jeździć umiesz i znasz przepisy mając A. Także w ogóle nie rozumiem Twojego problemu.Gdybyś miał poniżej 18 lat i kat A1 wtedy tak ale w takiej sytuacji po co ?
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nadwozie i bezpieczeństwo BMW ActiveHybrid 3
    Struktura nadwozia BMW ActiveHybrid 3 spełnia najwyższe standardy w zakresie wytrzymałości i lekkości konstrukcji. Używając właściwych materiałów we właściwych miejscach uzyskano nie tylko świetną strukturę służącą ...

02 Lut 2010, 01:08

kolego gdy jedziesz autem ze swoją kategorią to dostajesz 500zł mandatu,chyba,że odmówisz to sąd grodzki,0 pnkt. karnych.a funkcjonariusz wyda ci polecenie-zakaz dalszej jazdy a za auto odpowiadasz dalej.jeśli pojedziesz dalej to masz przesrane .(no i możesz mieć problem podczas chęci uzyskania kat.b)
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań