Kaucja za akumulator po oddaniu starego na gwarancji?

16 Gru 2009, 12:00

Witam,

Kupując nowy akumulator bez oddania starego należy zapłacić kaucję 30zł.
Ja tak zrobiłem, akumulator po pół roku mi się zepsuł, odzyskałem na gwarancji pieniądze.
I teraz kupując w innym sklepie muszę zapłacić kaucję bo starego nie mam?

--
pozdrawiam,
Rafał Janik
kranu
Nowicjusz

16 Gru 2009, 12:57

normalnie
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

16 Gru 2009, 13:06

bodziokardasz napisał(a):normalnie

Co normalnie?
kranu
Nowicjusz

16 Gru 2009, 13:45

normalnie płacisz kaucję, chyba ze masz aku na zamianę. ty nie masz więc płacisz.
bodziokardasz
Zaawansowany

16 Gru 2009, 13:54

bodziokardasz napisał(a):normalnie płacisz kaucję, chyba ze masz aku na zamianę. ty nie masz więc płacisz.

Bez sensu - nie mam na zamianę bo musiałem go zwrócić.
kranu
Nowicjusz

16 Gru 2009, 13:57

Aku zwróciłeś, kasę dostałeś, chcesz kupić nowy to musisz zapłacić. O co ci chodzi?
bodziokardasz
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX 2015 - druga generacja
    W 2015 roku do gry powróciła Honda NSX, którą można było oglądać na Tokyo Motor Show w wersji produkcyjnej. Druga generacja NSX otrzymała lekkie nadwozie i nowy, montowany wzdłużnie, 3,5-litrowy silnik V6 twin ...

16 Gru 2009, 14:09

bodziokardasz napisał(a):Aku zwróciłeś, kasę dostałeś, chcesz kupić nowy to musisz zapłacić. O co ci chodzi?

O to, że normalnie wymieniając akumulator na nowy nie płaci się tych 30zł bo zawsze się ma stary - i ok, chociaż stary nie ląduje na śmietniku.

W moim przypadku:
- kupiłem nowy akumulator standardowo oddając stary,
- nowy się zepsuł, oddałem go i odzyskałem kasę za tylko akumulator - jestem teraz bez żadnego,
- muszę kupić kolejny akumulator i jestem w plecy 30zł bo przez awarię i zwrot nie mam niczego na wymianę, nie?
kranu
Nowicjusz

16 Gru 2009, 14:20

no to fakt, jednak za wiele nie zdziałasz, powinieneś się upomnieć o te 30zł przy zdawaniu tego aku na gwarancji i odbiorze pieniędzy.
bodziokardasz
Zaawansowany

02 Lut 2010, 08:29

Jakby ktoś miał podobny problem: po uznanej reklamacji odzyskałem kasę za akumulator + kaucję 30zł.
kranu
Nowicjusz