Ja tu jeszcze dodam jedno sprostowanie. DVLA mówi wyraźnie że na swoim polskim prawku:
"You can drive in Great Britain on a full, valid driving licence from another EU country until you’re 70, or for 3 years after becoming resident in Great Britain, whichever is longer."
Co znaczy mniej więcej tyle, że nie musisz go wymieniać dopóki nie osiągniesz wieku 70 lat lub 3 lata po staniu się rezydentem UK a tym stajesz się bodajże mając tam stały adres 185 dni od przybycia do UK. I teraz najważniejsze ostatnia część "whichever is longer" czyli jeśli do siedemdziesiątki masz więcej niż 3 lata to czekasz do 70tki hehe.
A przy okazji warto pamiętać o takim myku który mi bardzo pomógł w poruszaniu się po drogach w UK. Kiedy skręcasz jedziesz tak żebyś mógł się przywitać z osobą poruszającą się w przeciwnym kierunku podając jej jak przystało prawą rękę na powitanie. Wzięło się to jeszcze z czasów kiedy nie było samochodów i jeżdżono konno stąd właśnie ruch lewostronny - tak słyszałem. W każdym razie myśląc w ten sposób nigdy nie zdarzyło mi się potem wylądować na złym pasie no może poza jednym przypadkiem kiedy wyjeżdżałem z drogi wewnętrznej na główną
w Polsce ![Tak :yes:]()