REKLAMA
Obecnie jeżdżę Suzuki Swiftem 1.3 z 99 roku.
Moje wymagania:
1. silnik benzynowy - jeżdżę głównie po mieście i to na krótkich trasach, 1-2 razy miesięcznie dłuzsze trasy więc myslę, że benzyna jest rozsądniejszym wyjściem
2. trochę mocy - nie mam duszy rajdowca, ale żeby "zbierał się" conajmniej tak sprawnie jak mój obecni swift
3. na pewno 5 drzwi i trochę przestrzeni na tylnej kanapie - tak by dwa foteliki dziecięce się zmieściły. W porównaniu do swifta - przestrzeń taka jak w swifcie lub większa
4. bagażnik nie musi być duży, ten swiftowy zazwyczaj był ok, na pewno nie chcę kombi
5. hatchback - to już tylko moje "widzimisię":) takie autka mi się najbardziej podobają
6. no i raczej szukam w japońskich markach - tu tak samo, moje "widzimisię"
7. Spalanie/koszty eksploatacji - oczywiście jak najniższe:) A tak na serio, chciałabym znaleźć auto które jest najbardziej niezawodne (wiadomo, że to zalezy od modelu) z przyzwoitym spalaniem
8. Silnik niekoniecznie musi nadawać się do gazu, jeśli z gazem nie kupię to pewnie będę jeździć na benzynie
9. Z dodatków zależy mi na tym by była klimatyzacja
10. No i chyba najważniejsze - musi być on w miarę bezpiecznym samochodem:)
Myślałam o corolli E12 ale przeczytałam, że ponoć jej benzynowe silniki wcale nie są dobre. Co zatem polecacie?