JBL BassPro HUB pytanie

26 Paź 2022, 19:54

Witam, mam pytanie ponieważ chcę kupić
JBL BassPro HUB 200w tylko nie wiem czy wejdzie od do felgi 15?
Opis;
"Ten ultrakompaktowy aktywny subwoofer 11" (280 mm) wyposażony został we wzmacniacz klasy D o mocy 200 W, wejścia głośnikowe i liniowe oraz regulację filtra dolnoprzepustowego i poziomu basu. Wymiary subwoofera to jedynie 360 mm x 164 mm, a jego pasmo przenoszenia wynosi 30 Hz – 150 Hz." Wgl nie rozumiem jaka jest średnica wewnętrzna głośnika 280 czy 360mm, chodzi o to czy on się zmieścić do felgi 15 zapasówki?
Pomoże ktoś?
Shokei
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 2017
Auto: Audi

27 Paź 2022, 08:43

Masz podany wymiar zewnętrzny 360mm i to będzie średnica głośnika, a 164mm jego wysokość. Teraz musisz wziąć miarkę i sprawdzić jakie wymiary ma felga od wewnętrznej strony w którą chcesz zamontować ten głośnik.
Shokei napisał(a):chodzi o to czy on się zmieścić do felgi 15 zapasówki?
Nie wiem czy zapasówka będzie na tyle głęboka żeby zmieścić 16,4cm. Musisz zmierzyć.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Paź 2022, 11:34

Zgadza się tylko jest podany jeszcze rozmiar 280mm ten głośnik jest dołem węższy, mierzyłem zapasówkę z innego auta i 15 wchodzi (nie mam zapasowki), myślę że mogę kupić 16 zapasówkę i ten głośnik wejdzie spokojnie bo do 15 wchodzi na styk o ile wgl wejdzie...
Jeszcze mam pytanie jaka opona podejdzie do tej felgi ?
https://www.voida.pl/alcar-9087-7jx16-4 ... 3oQAvD_BwE
Aha przymierzałem oponę 45/225/17 i była za wysoka ale 205 powinna wejść, tzn była za wysoka i ta "mata " w bagażniku nie dolegała do bagażnika
Shokei
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 06 2017
Auto: Audi

27 Paź 2022, 13:15

Shokei napisał(a):jest podany jeszcze rozmiar 280mm ten głośnik jest dołem węższy
280mm to na pewno rozmiar samego głośnika który jest umieszczony w obudowie 360mm.
Shokei napisał(a):mierzyłem zapasówkę z innego auta i 15 wchodzi (nie mam zapasowki), myślę że mogę kupić 16 zapasówkę i ten głośnik wejdzie spokojnie bo do 15 wchodzi na styk o ile wgl wejdzie...
On ma wchodzić na styk i to wtedy najlepsze dopasowanie, nie powinno być luzu między felgą a obudową głośnika. Tak to zostało pomyślane.
Koło zapasowe powinieneś kupić w takim samym rozmiarze bo tu nie tylko chodzi o jej zewnętrzną średnicę ale też o rozstaw ilość śrub i otwór osadzenia.
Shokei napisał(a):Jeszcze mam pytanie jaka opona podejdzie do tej felgi ?
Aha przymierzałem oponę 45/225/17 i była za wysoka ale 205 powinna wejść, tzn była za wysoka i ta "mata " w bagażniku nie dolegała do bagażnika
Felga 16 " a próbujesz do niej założyć oponę 17" nie ma takiej opcji. Poszukaj oryginalnej dojazdówki do twojego samochodu będziesz miał felgę razem z oponą.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...