Jeep chereokee Jakie wasze opinie

13 Lut 2010, 20:48

Chce kupić w najbliższym czasie jakieś auto terenowe. Jak narazie myslalem o jeepie cherookim. Interesuje mnie silnik 2,5 tdi. Słyszałem opinie że te silniki są dość wadliwe. I nie wiem jak tam dokładnie z tymi blachami jedni sadza że sa nie do zajechania a inni mowi że jest inaczej. Co wy o tym modelu wiecie i sądzicie??
_papaj_
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

13 Lut 2010, 20:54

słaby silnik (wybuchowy bardzo) słabe mosty, awaria wiskozy w reduktorze unieruchamia auto, na szczęście da się zapodać reduktor bez centralnego dyfra,
jak cherokee to 4,0 w benzynie z automatem
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

13 Lut 2010, 22:18

tylko i wyłącznie 4.0 w automacie
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców

14 Lut 2010, 01:15

Tylko 4,0 w automacie. Cherokee nie posiada wiskozy. Reduktor 231 z zapinaniem przodu na sztywno (jak większość terenówek) lub 242 z centralnym mechanizmem różnicowym. Silnik 2,5 tdi to włoska zemsta na amerykanach za II wojnę światową i całą historię. To bardzo awaryjny silnik od traktora porównywalny z silnikiem ARO.
Wiskoza była w grandach z reduktorem 249. Jej zużycie nie unieruchamia auta, ale "odłącza" przód.
Obecnie
Jeep ZJ'95 LPG + 4" MT32"
textor2
Początkujący

Miejscowość: Z lasu

14 Lut 2010, 12:23

tak, odłącza przód,
ostatnio nawet miałem okazje przejechać się w zimie taki 5,7 z napędem tylko na tył :mrgreen: wrażenia zajebiste, niestety przy tej mocy w terenie bez przodu to coż... :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...