Jeep Cherokee 2.5 TD zakup, warto?

11 Lis 2009, 13:05

Witam, Zdałem własnie prawo jazdy i czas wybrac jakieś auto :razz: A mam straszne zboczenie na punkcie terenówek ale terenówek a nie jakiś SUV-ów. I w związku z tym zastanawiam sie nad tym autem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest piekny.
I teraz mam obawy czy nadaje sie do jazdy na codzien, czy duzo pali, jaki jest w eksloatacji itd. Chciał bym by ktos sie wypowiedział odnoscie tego modelu i cos doradził:) z góry dzieki.
kowalus00
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

12 Lis 2009, 03:41

kowalus00 napisał(a):Witam, Zdałem własnie prawo jazdy i czas wybrac jakieś auto :razz: A mam straszne zboczenie na punkcie terenówek ale terenówek a nie jakiś SUV-ów. I w związku z tym zastanawiam sie nad tym autem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jest piekny.
I teraz mam obawy czy nadaje sie do jazdy na codzien, czy duzo pali, jaki jest w eksloatacji itd. Chciał bym by ktos sie wypowiedział odnoscie tego modelu i cos doradził:) z góry dzieki.
jeep tylko w benzynie :!:
VM to jest jedna wielka pomyłka i trzymaj się od tego silnika jak najdalej, ten silniczek w zasadzie ma same mankamenty, (5 głowic :!: marne laski popychaczy, słabą tolerancje cieplną)
jeśli Cherokee to 4.0 w benzynie najlepiej z automatem, dobrze znosi LPG, silnik żywotny, niewysilony, o rewelacyjnej tolerancji temp. innymi nie do zaje... :mrgreen: w gazie koszt 100 km będzie podobny jak w dieslu a nawet mniejszy, a 70 dodatkowych kucyków robi swoje :mrgreen:
a jeśli chodzi o ten konkretny egzemplarz to jeszcze jednym mankamentem tego pojazdu jest przedni zderzak :mrgreen: i brak jakichkolwiek uregulowań po sprowadzeniu auta.
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...
    Mazda CX-5 - zwiększenie produkcji
    Mazda Motor Corporation poinformowała o planach zwiększenia produkcji Mazdy CX -5 z 200 000 do 240 000 egzemplarzy rocznie, dzięki uruchomieniu linii produkcyjnej tego modelu także w Zakładzie Ujina nr 1, obok Zakładu Ujina ...