Jeep cherokee 4L-problem z odpalaniem

23 Gru 2008, 22:46

Witam mam Jeepa cherokee 4L na instalacji gazowej 2 generacji Prince!
Problem polega na odpalaniu zagrzanego silnika na gazie.Podczas odpalanie na zagrzanym silniku musze wciskac gaz do dechy zeby załapał.Jak silnik jest zimny odpala idealnie i przechodzi na gaz utrzymuje obroty ma odpowiednia moc.Podczas jazdy silnik pracuje idealnie.Czy może byc to wina paliwa???
kaloria2
Nowicjusz

Miejscowość: racibórz
  • 24 Gru 2008, 12:15

Może być tak,że parownik jest do remontu i gaz,który jest w parowniku,po wyłączeniu silnika dostaje się do komory spalania i wymieszany z benzyną powoduje ciężki rozruch.Jak przyjedziesz pod dom,to nie gaś silnika na gazie,tylko przełącz go na benzynę i niech na niej popracuje kilka sekund i dopiero go zgaś.A później spróbuj uruchomić.Jeżeli da się uruchomić bez problemu,to do remontu parownik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

24 Gru 2008, 22:48

Dzięki bardzo za diagnoze!!! Mam jeszce jedno pytanie!Czy może być to wina paliwa(gaz) który zatankowałem na stacji małorenomowanej??? Zrobiłem na tym paliwie ok 8km i od tego moomentu zaczeły sie problemy z odpalaniem na gazie goracego silnika. Życze Wesołych Świat i udanego 2009 roku!!! jak bedzie mozliwość prosze o odpowiedz!
    kaloria2
    Nowicjusz

24 Gru 2008, 22:49

Jeżeli jest to wina parownika to co tam sie mogło zepsuc i jakie sa koszty tej naprawy!??
    kaloria2
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
      Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...