Jeep Grand Cherokee 11'- Rezonans/wibracje przewodu paliwowego

27 Paź 2015, 21:11

Witam serdecznie użytkowników tego forum.
Mam pewien kłopot z moim samochodem. Chodzi o rezonans przewodu paliwowego, ASO nie wie jak to naprawić, warsztaty również, jak i ja sam. "Huczenie" auta słychać w środku jak i na zewnątrz i jest to bardzo irytujące, ponieważ jest to dość głośne. Czasem wibracje ustają, ale przy kolejnym mocniejszym naciśnięciu pedału gazu powraca. Próbowałem przedmuchać przewód nic nie dało, próbowałem usztywnić taśmą nic nie dało, użyłem "trytek" również próbowałem również metalowego pierścienia i rezultat ten sam. Występuje to w Jeepie Grand Cherokee 2011 3.0 CRD.

Proszę o pomoc jazda samochodem nie sprawia mi przyjemności, a wręcz irytuje. Nie wiem co robić :(

Ktoś coś wie :?: :?: :(
monek13579
Obserwowany

Auto: Jeep

28 Paź 2015, 09:42

A jak tam ten przewód paliwowy jest p[ołaczony z silnikiem? Jak na sztywno, to drgania mogą być przenoszone przez silnik. Posprawdzaj, czy poduszki silnika nie są wybite. Ewentualnie można pomysleć o giętkim połączeniu sztywnego przewodu z silnikiem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Paź 2015, 19:08

a to jest podczas jazdy? czy niezależnie od ruchu pojazdu?
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wakacyjny wyjazd - kilka porad przed podróżą
    Wakacyjne wyjazdy za pasem. Wzmożony ruch drogowy w okresie od czerwca do sierpnia i zmienna pogoda to warunki, w których dochodzi do dużej liczby wypadków. Wpływ na to ma m.in. stan techniczny pojazdów ...