Jeep Grand Cherokee 2006r (opinie) czy rav 4

27 Mar 2011, 11:02

Witam! :)
Nigdzie na necie nie mogę znaleźć a chciałbym dowiedzieć się jakie są opinie na temat jeepa grand cherokee (2006r.) przebieg ma 56 tys km. Czy koszty ewent. napraw są drogie? Co sądzicie o tym aucie? Czy nie lepiej dołożyć 5 tys. i kupić toyote rav 4 ze skórami, manualem 2007 rok ale 105 tys przebiegu? Szczerze mówiąc z wyglądu 100 razy bardziej podoba mi się jeep ale jak ma być przesadnie drogi w utrzymaniu to podziękowałbym.

Oto ten jeep:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Czekam na odpowiedź, pozdrawiam.
deluxe01
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Mar 2011, 13:47

auta bez porównania
porównujesz dużego SUVa z aspiracjami terenowymi do małego niby SUVa ;)
jeśli kupisz jeepa licz się z awariami dupereli elektrycznych, to jest najczęstszy problem w nowszych jeepach, silnik dobry cichy mocny, z automatem idealne połączenie na dłuższe jazdy,
w gazie spalanie 16-18 LPG :wink: ogólnie fajne auto :wink: o niebo lepsze niż RAVka
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Mar 2011, 14:29

deluxe01 napisał(a):Witam! :)
Nigdzie na necie nie mogę znaleźć a chciałbym dowiedzieć się jakie są opinie na temat jeepa grand cherokee (2006r.) przebieg ma 56 tys km. Czy koszty ewent. napraw są drogie? Co sądzicie o tym aucie? Czy nie lepiej dołożyć 5 tys. i kupić toyote rav 4 ze skórami, manualem 2007 rok ale 105 tys przebiegu? Szczerze mówiąc z wyglądu 100 razy bardziej podoba mi się jeep ale jak ma być przesadnie drogi w utrzymaniu to podziękowałbym.

Oto ten jeep:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Czekam na odpowiedź, pozdrawiam.

ok 55 na rav4 z 2007 jeszcze w skorze nie wystarczy.
ceny startuja od 16 tys euro w gore, a silnik diesla to 2,2(18,6 % akcyzy). na to auto trzeba miec minimum 70 tys zl. i nie masz gwarancji ze bedzie to auto w pelni wartosciowe.
co do GC, skoro z USA sprawdz carfax. eksploatacja jakos szczegolnie droga nie jest, w koncu popularny model. ale zadbanych sztuk bardzo malo.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy SUV-y zdetronizują kombi?
    Rynek samochodowy w Polsce od kilku lat przechodzi prawdziwą transformację. Istotny staje się nie tylko rodzaj silnika poszukiwanego auta, zmieniają się także preferencje dotyczące jego typu. Jak wynika z raportu serwisu ...