Toledo II może być ale nie licz,że tam nie będą trochę trzeszczeć plastiki.Poza tym jak to Seat...trochę się zużywają materiały we wnętrzu.Nieco uwagi trzeba poświęcić zawieszeniu w tym modelu. Silnik 1,6 to znana i solidna konstrukcja. Dobrze współpracuje z sekwencyjną lpg.Auto jest ładne ale...czy na pewno praktyczne i ekonomiczne..? Trochę mi na studenckie auto nie wygląda,a raczej na pojazd dla goście w moim wieku.
Może warto zastanowić się nad fajną Astrą II z lpg..?
Pytasz czy warto kupić już lpg..? Zawsze taniej niż zakładać samemu ale tutaj brałbym pod uwagę stan silnika i ilość przejechanych kilometrów oraz wiek instalacji gazowej.Stara instalacja nie skłania do zakupu auta... Myślę ,że 2/3 letnia to ok.
Najgorzej jak ktoś sprzedaje auto,a miesiąc temu założył nowy gaz... Oczywiście takich aut należy się wystrzegać.
Ja tam zawsze kupuję auta bez gazu,jeżdżę z 1,5 miesiąca,patrzę co kupiłem np:czy żre olej itp ,a jak jest auto ogólnie ok i stwierdzam że warto w nie zainwestować,to jadę zakładać gaz. Mam wtedy 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów i się nie stresuję.
Aj...i jeszcze to spalanie...Toledo IIi 10l lpg..? Raczej się nie zmieści (no chyba że na trasie). Prędzej Astra II z 1,6-75KM...