JEEP GRAND CHEROKEE

24 Lis 2008, 07:40

WITAJCIE PROSZE O OPINIE NA TEMAT TEGO SAMOCHODU BO NIC ZA WIELE NIE WIEM A BARDZO MI SIE PODOBA.ZAZNACZE ZE W AUTOMACIE MNIE INTERESUJE.
ALEX35
Nowicjusz

25 Lis 2008, 13:12

pisz zwykłą czcionką, drukowany oznacza krzyk :wink:
Jeepy są fajne, wygodne. Silniki 2.5TD to porażka, benzynowe są OK.
Autko w teren nie bardzo się nadaje ze względu na brak ramy, na asfalt jest super.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

25 Lis 2008, 14:58

grand I ma ramę ...
scooter
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

25 Lis 2008, 19:59

dziekoje za podpowiedzi ale niepokoji mnie jeszcze skrzynia automatyczna czy to jest zaleta tego pojazdu czy lepiej z manulalna skrzynia.jak on sie sprawuje w codziennym uzytku.
ALEX35
Nowicjusz

25 Lis 2008, 21:29

Z JEEPa to tylko Wrangler jest na ramie
mariusz ZJ
Nowicjusz

25 Lis 2008, 21:42

Po pierwsze czemu wstawiasz kolejny temat :shock: skoro to kontynuacja jednego.

Poza tym nadal nie napisałeś jaki Grand Cię interesuję, choć wnioskuję że, myślisz o ZJ czyli rok od 93r do 98r. Jeśli się nie mylę to tylko w tych rocznikach są dostępne skrzynie manualne, ale tylko z silnikami diesla. Automat do codziennej jazdy jest OK i w terenie również daje radę, jednak jeśli ktoś dużo jeździ w terenie to manual jest bardziej odpowiedni. Ale to moje osobiste przemyślenia i zawsze może znaleźć się ktoś, kto będzie miał odmienne zdanie.
mariusz ZJ
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Zatrzymać się i zwolnic to nie to samo!
    Często można zaobserwować sytuacje, gdy kierowcy zamiast całkowicie zatrzymać pojazd - np. przed znakiem stop czy przy zielonej strzałce do skrętu w prawo – jedynie redukują prędkość. Grozi to kolizją, policja może ...

27 Lis 2008, 10:02

dzieki mariusz za opinie ale obecnie przebywam w angli i totaj chciabym zakupic ten samochod,dlatego pytam o opinie bo ja nie jestem kompetetny w tym temacie.
ALEX35
Nowicjusz

29 Lis 2008, 18:37

a do czego chcesz tego używać ?
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

01 Gru 2008, 20:16

Witam, dołanczam sie do pytania.. od jakiegos czasu zastanawiam sie nad kupnem jeepa grand cherokee.. i pierwszą myslą był model od 99roku.. ale chciał bym to autko podwyzszyc i wjechac czasem w jakiś ciekawszy teren niz asfalt więc bardziej jednak opcja od 93 do 98.. i tu moje pytanie.. czy to dobre auto do zabawy w terenie dla początkującego ? prosił bym o za i przeciw.. oczywiście auto wiecej jezdziło bedzie po drogach..
spiidy
Nowicjusz

Miejscowość: sz-n

01 Gru 2008, 20:30

Jeżdżę takim Grandem z 95r. poniesiony o 4" i myślę że na początek świetne auto. Zwłaszcza że do jazdy poi czarnym jest wygodny i komfortowy.
mariusz ZJ
Nowicjusz

03 Gru 2008, 21:36

a mam pytanie jeszcze..
który model jest tanszy w eksploatacji.. Grand | czy || ? i 4.; z gazem czy 2,5 TD ? poniewaz nad tymi sie najbardziej zastanawiam
spiidy
Nowicjusz

Miejscowość: sz-n

04 Gru 2008, 08:27

o dieslu 2.5 zapomnij. to najgorszy silnik wszechczasów :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

05 Gru 2008, 15:11

. Również jestem zainteresowany Grand Cherokee. Interesuje mnie wersja z silnikiem 4 l. z gazem
Potrzebuję. głównie do ciągnięcia jachtu Ile mogą ciągnąć te Jeepy na haku ( mam przyczepę o DMC 3000 kg ).
Jak spisują się skrzynie biegów i czy zagazowanie silnika nie ma ubocznych skutków.
1. Jak wygląda spalanie (ile palą na 100)
2. Jakiej wysokości są opłaty roczne ubezpieczenia
3. Na co zwracać uwagę przy zakupie tego samochodu
4. Jakie są jego słabe punkty.
Ewentualnie co możecie doradzić od siebie.
newrin
Nowicjusz

Miejscowość: Opole