Jeep Grand Cherokee

12 Lis 2009, 19:07

Nigdy nie posiadałem auta terenowego, Mam okazję kupić Tegoż Jeepa 2.7 TDI Limited o ile dobrze pamiętam, rok 2005.

Podpowiedziano mi ze taka pojemnośc na to auto jest za mała.

Czy warto się nim interesowac czy szukac coś innego ??
spartaccus
Nowicjusz

Miejscowość: Choszczno

12 Lis 2009, 20:23

autko wyposażone bardzo dobrze, jak każdy amerykaniec plastiki w środku wątpliwej jakości, o spasowaniu nie wspominając. ale ogólnie autko sympatyczne :wink:
słyszałem, że silnik 2.7 diesel jest produkcji Mercedesa (na pewno 2.9 jest mercedesowski), jeśli to prawda to nie powinno być z nim problemów. zwrócić uwagę natomiast należy na przewody klimatyzacji i ogólnie na elektrykę - lubi zaskoczyć.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Lis 2009, 20:51

Karson napisał(a):słyszałem, że silnik 2.7 diesel jest produkcji Mercedesa (na pewno 2.9 jest mercedesowski),
2,7 2,9 i 3.0 montowane w Gratzu to meśki reszta wątpliwego pochodzenia jak to w dżipie :wink: niestety Jeep nigdy w dobre diesle nie trafiał :sad:
zacytuje jednego z moich znajomych opisującego tegoż jeepa który wyjechał z salonu 40 tysi temu :mrgreen:
"Teren to drugie imię tego pojazdu, chociażby ze względu na 21 cm prześwit poprzeczny i bardzo przyzwoity kąt natarcia i zejścia, jednak do jazdy off-road zniechęcać mogą duże koszty napraw oraz dramatyczna wręcz awaryjność Jeepa. Widoczny na zdjęciach model może pochwalić się ukręconymi przegubami wszystkich 4 kół oraz notorycznymi wizytami w serwisie, związanymi z ciągłymi usterkami klimatyzacji i instalacji elektrycznej"
dodam że nie był w ogóle katowany w terenie, taka lekka popierdólka :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Lis 2009, 21:30

czyli wszystko prawda co i ja słyszałem - samochód zajebisty tylko elektryka i klima zabija :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...