Jeep Grand Cherokee

06 Lut 2011, 20:52

Co myślicie o [link do oferty na Allegro wygasł] Jeepie?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Lut 2011, 22:01

Wersja jeszcze ze sztywnym mostem z przodu. Ciekawe dlaczego niby przy takim przebiegu wymienili łańcuch rozrządu?
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

07 Lut 2011, 11:10

Hmmmm.... A jaki most jest lepszy - sztywny czy niezależny?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

07 Lut 2011, 11:19

Z takim mostem mocniej możesz zmotać auto i w większy teren możesz wjechać.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

07 Lut 2011, 15:49

IFS jest bardziej komfortowy na asfalcie ale i delikatniejszy, sztywniak jest za to bardziej pancerny, ale myślę że to nie ma wielkiej różnicy, miałem auta z IFSem i ze sztywnym mostem przednim i różnica minimalna
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

08 Lut 2011, 11:50

No to znaczy się, że ja tego nie odczuję. Ale w tym autku bolał mnie roduktor QT II. Znalazłem dwa autka ze skrzynią 454RFE i napędem QD. Rzućcie okiem i piszcie, czy zauważyliście coś niepokojacego w zdjęciach i opisie - jutro jadę, tylko jeszcze nie wiem do którego - [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] .
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...

08 Lut 2011, 15:29

Ja bym brał zielonego,ten malinowy wygląda z zewnątrz truposzowato,na tym drugim zdjęciu światło się dziwnie załamuje na lakierze(tylna część auta),tak jakby buda była szpachlowana.Nie podoba mi się malinowy.To auto świetnie sprawdza się w terenie przez doskonały system napędu z indywidualnym rozdziałem momentu obrotowego,ale nie nadaje się na dłuższe jazdy po asfalcie,przez komfort resorowania oraz mierną stabilność jazdy na wprost(przez sztywne osie).Typowe usterki:zużycie przedniej osi,elektryka.Poza tym to Rasowy Terenowiec z mocnym i wytrzymałym silnikiem benzynowym,nadającym się do zagazowania.To Solidny Terenowiec :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Lut 2011, 15:46

O ile się nie mylę to nie jest terenowiec tylko SUV.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

08 Lut 2011, 16:00

To duże solidne terenowe auto z luksusowym wnętrzem,rusz nim w teren,to zobaczysz gdzie jego miejsce,na autostradzie czy poza nią,dopiero w 2007 r.udoskonalono właściwości jezdne oraz komfort resorowania,przez co Jeep stał się zdecydowanie bardziej przydatny do jazdy po asfalcie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

08 Lut 2011, 16:03

Zadzwoniłem do gościa z tego bordowego i powiedział, że auto nie jest po żadnym wypadku ( jak gośc go kupował, to sprawdzał z blacharzem. Jest tylko malowany i jego zdaniem cały. Powód malowania - poobdzierany był i trzeba było kilka elementów pomalować, a żeby się nie rzucało w oczy to pomalowali go całego. Ale jak mi powiedział, nie jest to auto po żadnym wypadku bądz stłuczce.
Co do tego zielonego - zastanawiają mnie te białe szyby z tyłu - w każdym Jeepie z tego modelu tylne szyby boczne i tylna są przyciemniane. A ten ma białe. Podobno oryginalnie były białe, ale z kolei przyciemniane szyby były jako standard.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

08 Lut 2011, 17:46

Czyli,jeśli był lakierowany to szpachla musi na nim być,lakiernik się nie popisał.Na zdjęciach jakie ja posiadam, auta mają albo wszystkie szyby jasne, albo przyciemniane boczne i tylne.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

08 Lut 2011, 22:36

Kolego radzę odpuścić bordowego. Ostatnio znalazłem taki post na jego temat http://www.bezwypadkowy.net/forum/76-uw ... sandomierz
barney
Początkujący

Miejscowość: polska

09 Lut 2011, 17:30

Dzięki panowie za pomoc - bordowego sobie odpuściłem za waszymi radami i byłem obejrzeć tego zielonego. Jest całkiem fajny, ma na lakierze troszkę rysek, ale nie do blachy ( nawet podkładu nie widać ) i ma parę malutkich wgnieceń, ale lakier nie jest uszkodzony. Malowany nie był, bo widać, że lakier wygląda na taki stary jak autko ( nie jest błyszczący jak nówka ), a i napisy na emblematach na tylnych drzwiach i na bokach są już lekko starte, więc można podejrzewać, że nie był lakierowany, a co za tym idzie nie miał żadnego wypadku czy stłuczki. No i miernik alkieru też nic podejrzanego nie wskazał. Odstępy na elementach karoserii są idealne ( mierzyłem linijką ) :smile:
No i go kupiłem :razz: . W trasie spisywał się elegancko - żadnych szarpnięć przy zmianie biegów, nic podczas jazdy nie szumi ( oprócz opon zimowych ). Wydaje mi się, że jest ok. A jak będzie dalej to się przekonamy.
Raz jeszcze dzięki wszystkim za pomoc i fachowe oko.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika