Jeep grand Cherokee wk 3.0 crd podnoszenie mocy

27 Paź 2021, 15:38

Szybki wszystko dla ludzi jest powiem to tak jak będzie mnie kiedyś stać kupię sobie trackhowka ;) a potem i stacje benzynowa ;) hahah
End15321
Nowicjusz

28 Paź 2021, 09:06

End15321 napisał(a):co do wału przedniego rozleciał wymieniłem przeguby na wzmocnione działa wszystko

Ten też ci się rozleci przy bucie w podłodze i dłuższym podjeździe albo większym obciążeniu. Przetestowane to już było wielokrotnie. Dlatego zakładano wał z krzyżakiem z Żuka.
Co do mocy, to jeżeli masz napęd QD, to rozważ blokady mechaniczne. Do tego lift 6. ASB też ci padnie i to szybciej niż myślisz. Więc wymień ją jak najszybciej. Chyba, że nie ma to dla ciebie znaczenia. To samo z reduktorem - nie wytrzyma tej mocy. Przetestowane już dawno.
Nie rozumiem tylko jednego - po co kupowałeś auto o takiej mocy, skoro wszystko w nim musisz pozmieniać? Nie lepiej było kupić auto z już podobnymi parametrami i dopiero je przerabiać w logicznym sensie?
Nie rozumiem też, po co takie przeróbki w takim aucie :?: Mając nawet wszystko fabryczne, z napędem QD, i liftem 4 i dobrymi oponami w dany teren, to auto nie stanie w terenie za żadne skarby. Jedzie jak czołg. Do momentu aż się zawiesi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lis 2021, 10:27

Motoalbercik może i nie miało sensu lecz te auto kupiłem okazyjnie za marne pieniądze więc tak są dużo lepsze auta do tego ale od kiedy go mam zakochałem są one jeepach i nie chce nic innego a wiesz mi jeżdżę na codzienne różnymi co do skrzyni biegów wleci 8hp i reduktor wzmocniony krzyżaki będę też inne ale myślę o nich i jakich przednie wał i przeguby wejdą od jeepa trackhowka
End15321
Nowicjusz

24 Cze 2023, 20:27

Sorry za odkop, ale nie da się czytać tych fantazji. Skrzynia w5a580, bo maksymalny dla niej przewidziany moment obrotowy to 580nm. Wzmocnienie kevlarem? Co konwerter hydrokinetyczny? Przecież tam nie było manuał.
ruskm
Nowicjusz

Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1,6 tdci 95
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższa szkoła jazdy dla kierowców i narciarzy
    Wyjazdy na narty dają miłośnikom tego sportu dużo radości i satysfakcji. Wbrew pozorom narciarstwo alpejskie i podróżowanie samochodem mają wiele wspólnego. By przyjemne doznania z jazdy na nartach i podróży ...
    Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...