REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
End15321 napisał(a):To już mam zrobione z218 wypluło 279 km i 660 nm ale mam mało i i chcę się dowiedzieć siłę wytrzymuje skrzynia biegów i silnik niby w jednym warsztacie powiedzieli mi że spokojnie 650 konikow można zrobić
Jaki masz teraz przy takiej mocy maksymalny moment obrotowy?End15321 napisał(a):ładnie wypluwa 450 koni i to w diselku
No dało się bo zmieniłeś też osprzęt silnika, a to robi już różnicę. Generalnie podniesienie mocy do pewnego dosyć wysokiego poziomu tak jak u Ciebie ciągnie za sobą bardzo duże ryzyko awarii podczas korzystania z takiej mocy. Powiem Ci szczerze że nie wiem jak to wytrzymała oryginalna skrzynia bo z tego co wiem nie zmieniałeś jej jeszcze ale samochód był na pewno hamowany żeby sprawdzić moc. Przypuszczam ze obecnie maksymalna wartość Nm przekracza przynajmniej dwa razy dopuszczalną dla takiej skrzyniEnd15321 napisał(a):szanuje wasze stwierdzenia że się nie da a się dało
End15321 napisał(a): ładnie wypluwa 450 koni
End15321 napisał(a):z disla idzie dużo wyciągnąć jak się chce
galakty napisał(a):Ty robisz sobie jakiś "projekt" a to inna sprawa. Ładuj kasę i się ciesz, ale nie wiem w sumie z czego tu się chwalić jak większość takich projektów w Polsce kończy się gruzem albo awarią i sprzedażą.
End15321 napisał(a): duża benzyna powyżej 500 km na starcie odpada kolega ma serca w AMG 63 ponad 500 koni
End15321 napisał(a):Szybki srt to srt fakt zajebiste auto dlatego też takie będzie ale powiem ci tak moment obroty disla bije benzynę chociaż 1000 nm w dieslu nie równe jest w benzynie co 700 nm
End15321 napisał(a):panowie czy taki projekt ma sens czy nie ma to moja sprawa chciałem wydałem pieniądze