Jelenia Góra - (Warszawa) - Trójmiasto

02 Lut 2013, 14:35

Witam.

Prawdopodobnie za niecałe dwa tygodnie będę jechał do Trójmiasta i chciałbym mieć już względnie upatrzoną trasę, żeby potem nie kręcić się w kółko, bo nawigacja gdzieś źle poprowadzi.

Chodzi mi o to, żeby było w miarę możliwości szybko i dobrze jakościowo.

Trasa to Jelenia Góra - Trójmiasto. Google często wybiera jakieś dziwolągi i nie traktuje wskazań do końca poważnie dlatego też pytam. Z Jeleniej Góry najprawdopodobniej chciałbym jechać na Legnicę, Głogów, Leszno i nie wiem teraz czy dalej Poznań, Gniezno, Bydgoszcz? Czy dzięki A1 trasa wygląda inaczej? I jak wyglądają opłaty na autostradzie? I najważniejsze - jak z robotami na drogach? Nie uśmiecha mi się powiedzmy 3 godziny spędzić w samym Poznaniu.

Jest jeszcze ewentualność jazdy poprzez Warszawę i jak z Warszawy wygląda trasa do Trójmiasta?

Wyjeżdżał będę rano, ok. 5, max. 6. Ile teraz mniej więcej trwa dojazd z Wrocławia do Warszawy? I z Warszawy do Trójmiasta?
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

02 Lut 2013, 16:31

Los_Dawidos napisał(a): Ile teraz mniej więcej trwa dojazd z Wrocławia do Warszawy? I z Warszawy do Trójmiasta?

z Wrocka do Wawy jakieś 4h30min trzeba liczyć, z Wawy do trójmiasta też z 4h30min jak nie więcej.
Los_Dawidos napisał(a):Jest jeszcze ewentualność jazdy poprzez Warszawę i jak z Warszawy wygląda trasa do Trójmiasta?

Z Warszawy: Szybki przejazd przez Warszawę, przez Wybrzeże Gdyńskie, kierunek Łomianki i wylatujesz na DK 7 i cały czas lecisz prosto Na Mławe, Działdowo itd.
Ewentualnie odbić przed Płońskiem na Sierpc, Lipno DK 10 i potem wbijasz się na A1.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

08 Lut 2013, 11:07

Dzięki za odp. A od samego Poznania jak najlepiej do Gdańska? Lepiej kierować się na Bydgoszcz czy może bardziej Toruń? Która droga lepsza, gdzie mniej korków i jak to odległościowo wychodzi?
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra

08 Lut 2013, 20:45

Wiadomo ze jak dostaniesz sie do A1 to lepiej i szybciej dostaniesz sie do Gdanska.

W tym przypadku lepiej kierowac sie na Torun. 8)
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...
    GT86 w specjalnej wersji Black Limited
    Był rok 1986. W radiu leciało Europe i utwór The Final Countdown, a w Azji z fabryk wyjeżdżały kolejne egzemplarze Toyoty AE86 Sprinter Trueno GT Apex w limitowanej wersji Black Limited. W hołdzie temu modelowi japoński ...