maciek1203 napisał(a):Kup sobie Golfa III. Miałem takiego kilka lat temu w 1.9TDI 90KM i to jest dopiero oszczedny samochód. Przy spokojnej jezdzie po mieście niecałe 6l/100km a na trasie poniżej 5l/100km. CO do mocy wystarcza spokojnie.
Pozwolę sobie nadal bronić MK2. Oczywiście silnik 1.9 TDI montowany w Golfach MK3 jest silnikiem bardzo dobrym, sam w dalszych planach mam SWAP tego silnika do swojego MK2. Jednak podobną moc (70KM) oferuje silnik Golfa 2 1.6 TD - u siebie w benzyniaku mam silnik tej samej mocy, i autko na prawdę sprawnie pomyka, z tą różnicą spalanie TD w porównaniu z moją benzyną znacznie mniejsze, na podobnym poziomie jak 1.9 TDI - natomiast blacharka zdecydowanie na korzyść MK2, masz wtedy autko bez dziur
![Smile :)]()
(Wiem że bywają względnie zdrowe egzemplarze MK3, aczkolwiek każdy ze znajomych który miał lub ma MK3 musi załatać sobie we własnym zakresie całe auto i oddać do lakiernika - inaczej nie ma szans aby im nie gnił, i zawsze na podnośniku są w szoku jak trzyma sie moje MK2
P.S ostatnio odpisując, nie zwróciłem uwagi na datę ostatniego posta - temat ma już jakiś czas i możliwe że autor już coś kupił, w takim wypadku sorry za nie potrzebne posty