05 Lis 2011, 09:39
Witam,
Jestem nowy na forum tak więc chcę od razu wszystkich powitać.
A teraz przechodzę do sedna sprawy.
W nieodległej przyszłości planuje kupić kolejne auto (Aktualnie mam Espero - jak ono wygląda chyba wie większość z was). I tu pojawia się mój problem. z racji, że sporo jeżdżę po mieście tak duże auto jak Espero nie jest mi potrzebne (przypomnę, że ma ono ponad 4.6m długości i ponad 1.7m szerokości) i jak wiadomo nie wciśnie się ono wszędzie, w przeciwieństwie do takiej np Toyoty Yaris, która ma prawie metr mniej długości. I tu mógłby się temat zakończyć, bo skoro potrzebuje coś krótkiego to powinienem wziąć Yaris albo Corse lub coś podobnego i po sprawie, ale nie da się ukryć, że taki mały to ja nie jestem (2 metry robią swoje), a na domiar złego mam dość długie nogi, a do sportowej sylwetki to mi sporo brakuje, nawet więcej niż sporo.
Dobra mój problem wam +/- opisałem i tutaj nie da się ukryć liczę na wasze doświadczenie z motoryzacją i znajomość pojazdów, a mianowicie poszukuje auta:
-Jak najkrótszego/najwęższego, a zarazem przestronnego w środku (pragnę zaznaczyć, ze nie będę potrzebował dużej przestrzeni w bagażniku, więc jego pojemność nie jest istotna - byle by był), autem będę jeździł głównie sam, czasami 2-3 osób, więc miejsce z tyłu nie jest, aż tak bardzo istotne. Komfort jazdy nie musi być jakiś powalający, ale, żebym też nie gniótł się w tym aucie.
-Ekonomicznego (dużo jeżdżę po mieście, mało w trasach - prawie w ogóle, więc patrzę tylko na spalanie w cyklu miejskim. Sądzę, ze około 7l/100km czy to ropy czy benzyny będzie górną granica)
-I tego czego oczekuje chyba każdy od swojego auta - bezawaryjność, ale jeżeli by mu się jakaś awaria przydarzyła to, żeby części nie były nazbyt drogie.
Budżet jakim będę dysponował to coś w okolicach 25-30 tysięcy. Ale jak pojawią się nieco wyższe propozycje, na pewno rozważę. Czekam na wasze propozycję bo naprawdę nie wiem na jakie auta zwrócić uwagę.