Jestem współwłaścicielem właściciel nie żyje co muszę zrobić ?

21 Sie 2019, 20:19

4 tyś zł kary za przerwę w ubezpieczeniu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Sie 2019, 21:07

Sprzedaż auta,jeżeli nie ma ze strony kupującego dalszego biegu,nie powoduje z automatu w CEPiK zmiany "właściciela" Ty w WK po sprzedaży zgłaszasz tylko zbycie pojazdu.W systemie to auto będzie przy twoim nazwisku dalej widniało aż do chwili w której nowy nabywca nie dokona "przerejestrowania" Jeżeli ten "ktoś" tego nie uczyni pojazd dalej będzie przyporządkowany twoim danym z adnotacją "zgłoszenie sprzedaży" Wyrejestrować pojazd w/g obowiązujących na tę chwilę przepisów można tylko w ściśle określonych przypadkach tj:
- przekazania pojazdu (lub niekompletnego pojazdu) do przedsiębiorstwa prowadzącego stację demontażu lub przedsiębiorstwa prowadzącego punkt zbierania pojazdów
- kradzieży pojazdu
- wywozu pojazdu z kraju, jeżeli pojazd został zarejestrowany za granicą lub zbyty za granicę
- zniszczenia (kasacji) pojazdu za granicą
- udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...
    Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...