REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Opcje są 2, albo podsuwasz gotową umowę z danymi i podpisami Twoimi i Twojego ojca albo Piszesz tylko swoje dane a potem zrobisz darowiznę dla ojca w jakiejś części.bios166 napisał(a):Co mam wpisać w umowie przy zakupie? Czyje dane?
jeżeli ma ubezpieczenie i badania techniczne to takbios166 napisał(a):Czy po zakupie mogę poruszać się autem?
bios166 napisał(a):Jakie są późniejsze kroki? Tj. po podpisaniu umowy, gdzie mam się udać itd...?
Należy pamiętać, że gdy samochód ma więcej niż jednego właściciela, każdy z nich musi być obecny w wydziale komunikacji podczas załatwiania spraw związanych z rejestracją. Bez tego nie będzie można odebrać pozwolenia czasowego, nowych tablic rejestracyjnych , twardego dowodu rejestracyjnego czy uzyskać wpisu do karty pojazdu. Wymóg można obejść. W sytuacji, w której jeden z posiadaczy nie będzie mógł stawić się w urzędzie, może zostawić drugiemu upoważnienie. Pełnomocnictwo nie może być jednak spisane na papierze, a na specjalnym druku dostępnym w wydziale komunikacji.