Jetta 5C 2016 części nadwozia

21 Sie 2018, 16:47

Witam, Zakupiłem uszkodzony samochód VW Jetta z 2016 roku. Modelowy 2017. Czy zamontowanie części: klapa bagażnika wraz z lampami oraz błotniki z modelu przed liftem (2014 i młodsze) jest możliwe w tym samochodzie? Wiem, że przód w samochodzie przed i po lifcie nie różni się niczym poza zderzakiem oraz oświetleniem LED w reflektorach więc nie ma problemu. Czy ktoś może mi pomóc?
MareckiJetta
Nowicjusz

22 Sie 2018, 11:48

MareckiJetta napisał(a):Czy zamontowanie części: klapa bagażnika wraz z lampami oraz błotniki z modelu przed liftem (2014 i młodsze) jest możliwe w tym samochodzie?
Klapa bagażnika będzie inna przyjrzyj się na lampy inaczej są wyprofilowane w modelach od 2015 roku i to chyba jedyna zmiana w klapie. Co do tylnych błotników to powinny chyba pasować ale głowy nie dam i trzeba by tu było sprawdzić. W tylnym zderzaku na pewno odblaski są trochę inne ale czy zderzak poza nimi czymś się różni to ciężko stwierdzić.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Sie 2018, 11:57

Hej, dzięki za info. Widziałem zdjęcia itd. Chodzi mi bardziej o to czy po zmianie zderzaka i klapy będzie to kompatybilne ze sobą na tyle, że nie będzie dziura wystawać żadna ;) jest na tyle ciężko o używkę ze kombinuje na wszelkie sposoby. A zamienników w ogóle nie ma. Za to do przed liftiwej wersji za 1350 złotych komplet lamp, klapa i bagażnik...pod kolor ;)
MareckiJetta
Nowicjusz

22 Sie 2018, 12:20

Nie wspominając o nowym komplecie...prawie 7 tysięcy brutto.
MareckiJetta
Nowicjusz

22 Sie 2018, 12:30

Zawsze lifty polegają głównie na zderzakach i lampach czasami jakieś listwy, ale uwierz że jak dasz dla blacharza części od przedlifta to odrazu wygoni Cię z tym samochodem, kupiłeś auto trzeba było się liczyć z częściami, sory ale nie lubię takiego druciarstwa bo inaczej tego nie nazwę. A co do części uzywanych do takich swierzych aut to chyba nie myślisz że ktoś takie auta rozbiera na części? wszystkie te elementy pochodzą z ubezpieczeń co za tym idzie są uszkodzone.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Sie 2018, 12:36

Masz rację, niestety muszę się z Tobą zgodzić;)
MareckiJetta
Nowicjusz

22 Sie 2018, 12:47

podejrzewam że podjąłeś pohopną decyzję, wydawało Ci się że kupisz auto dużo taniej, nie obliczyłeś kosztów naprawy a teraz chcesz uciekać w stronę jak najtaniej, bo okazuje się że naprawa pochłonie ponad 20 tysi
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Sie 2018, 13:13

Dalej wyjdę na swoje. Bo wyjdzie mnie lekko powyżej 40 tysięcy plus akcyza. Za samochód w pełnym wyposażaniu. Salonowy kosztuje 110k...
Chciałem tani samochód dla żony i...nadal będzie dobrze. Przyznałem Ci rację w kwestiach mojego błędu. Przyjąłem 2000 części. A wyjdzie mnie koło 6 po rabatach. Plus robota 2 tysiące i malowanie 2 x 450. Nie, nie będzie 20 tysięcy ;)
MareckiJetta
Nowicjusz