30 Lip 2019, 14:08
Witam, jeśli post nie na temat to z góry przepraszam. Chciałbym zmienić samochód, obecnie jeżdżę starym Vw polo benzyna z 1998 roku. Zrobiłem tym autem już dobre 50 000 km i szczerze nigdy w życiu mnie nie zawiódł. Zero jakiś problemów i w ogóle, ale to raczej dlatego, że ten samochód nic nie ma w sobie... xD Niestety jedyny minus to brak klimatyzacji. I właśnie czas zmienić samochód. Chciałbym znów jakieś Polo. Przede wszystkim benzyna i 5 drzwiowe ( ale 3 drzwiowe kwestia przemyślenia ) i klimatyzacja. Dlaczego benzyna? Bo robię bardzo małe odległości, a auto potrafie czasami 15 razy dziennie odpalić, tutaj do biedronki, tu do lidla a tutaj coś i takie wiecie po 400 metrów i auto gasić. Więc myśle, że benzyna była by oki. Reszta w sumie bez znaczenia. Jeżdżę ogólnie tak średnio, ale wszystko kręci się plus 70 km od mojego domu. Jakoś W dalsze trasy w sumie nigdy nie mam potrzeby. Więc to raczej takie auto miejskie tutaj kręcić się w okół komina, Co byście mi polecili ogólnie mało awaryjne przede wszystkim żebym nie musiał ciągle po mechanikach jeździć. I w miarę żeby dużo nie palił bo ja powolny kierowca jestem i więcej jak 90 nie jeżdżę, także obecnym autem spalanie mam kolo 5 litrów benzyny przy mojej jeździe średnio 80. Jakoś fanem szybkiej jazdy nie jestem i więcej jak 90 nie jeżdze. ( tak wiem wstyd - ale jakoś mi z tym dobrze z tą wolną jazdą) Jaki silnik 1.2 ? 1,4? Nie wiem gdyż się nie znam. Cena? Tak od 5000 do 10 000 zł myślę, że Ok będzie. KTOŚ COŚ ? DZIĘKI Z GÓRY!