Jeżdżę Polo i chcę zmienić na nowszy model?

30 Lip 2019, 14:08

Witam, jeśli post nie na temat to z góry przepraszam. Chciałbym zmienić samochód, obecnie jeżdżę starym Vw polo benzyna z 1998 roku. Zrobiłem tym autem już dobre 50 000 km i szczerze nigdy w życiu mnie nie zawiódł. Zero jakiś problemów i w ogóle, ale to raczej dlatego, że ten samochód nic nie ma w sobie... xD Niestety jedyny minus to brak klimatyzacji. I właśnie czas zmienić samochód. Chciałbym znów jakieś Polo. Przede wszystkim benzyna i 5 drzwiowe ( ale 3 drzwiowe kwestia przemyślenia ) i klimatyzacja. Dlaczego benzyna? Bo robię bardzo małe odległości, a auto potrafie czasami 15 razy dziennie odpalić, tutaj do biedronki, tu do lidla a tutaj coś i takie wiecie po 400 metrów i auto gasić. Więc myśle, że benzyna była by oki. Reszta w sumie bez znaczenia. Jeżdżę ogólnie tak średnio, ale wszystko kręci się plus 70 km od mojego domu. Jakoś W dalsze trasy w sumie nigdy nie mam potrzeby. Więc to raczej takie auto miejskie tutaj kręcić się w okół komina, Co byście mi polecili ogólnie mało awaryjne przede wszystkim żebym nie musiał ciągle po mechanikach jeździć. I w miarę żeby dużo nie palił bo ja powolny kierowca jestem i więcej jak 90 nie jeżdżę, także obecnym autem spalanie mam kolo 5 litrów benzyny przy mojej jeździe średnio 80. Jakoś fanem szybkiej jazdy nie jestem i więcej jak 90 nie jeżdze. ( tak wiem wstyd - ale jakoś mi z tym dobrze z tą wolną jazdą) Jaki silnik 1.2 ? 1,4? Nie wiem gdyż się nie znam. Cena? Tak od 5000 do 10 000 zł myślę, że Ok będzie. KTOŚ COŚ ? DZIĘKI Z GÓRY!
D9A999E
Nowicjusz

30 Lip 2019, 17:57

5l gdzie po trasie czy średnio? Bo po mieście nie ma opcji.

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lip 2019, 19:57

D9A999E napisał(a):Dlaczego benzyna? Bo robię bardzo małe odległości, a auto potrafie czasami 15 razy dziennie odpalić, tutaj do biedronki, tu do lidla a tutaj coś i takie wiecie po 400 metrów i auto gasić.

Jak jeździsz po 400 m autem to chyba daruj sobie klimę, szkoda czasu i zabawy, nim to się załączy i zacznie działać w upał to więcej da otwarcie okna :)
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

30 Lip 2019, 23:30

Pionek napisał(a):Jak jeździsz po 400 m autem to chyba daruj sobie klimę, szkoda czasu i zabawy, nim to się załączy i zacznie działać w upał to więcej da otwarcie okna

Pisze, że jeździ do 70 km. Klima się przyda.
aGradory

31 Lip 2019, 10:36

Jeśli auto może być 4-osobowe to warto rozważyć Toyotę Yaris I z 1.0 68KM (4-cylindrowy). Trzeba się bardzo postarać, żeby spalił więcej jak 5,5-6l / 100km.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

31 Lip 2019, 13:12

Jeśli chcesz wymienić na nowszy model to będziesz musiał sporo dorzucić :!: :!: :sly:
radzio12
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy SEAT Leon zaprojektowany całkowicie od podstaw
    Nowy SEAT Leon to silna i emocjonalna osobowość oraz najpiękniejszy sposób by doświadczyć funkcjonalności płynącej z samochodu. Nowy Leon to zaprojektowany całkowicie od podstaw i pełen nowoczesnej technologii samochód ...