Journey - oslona filtra oleju

21 Lis 2021, 03:30

Witam wszystkich szczesliwych (i tych nieszczesliwych tez) posiadaczy Dodga, w ktorych Szanowne Grono ostatnio wstapilem. W zwiazku z tym jak przystalo na swiezaka mam dosc prozaiczne pytanie, na ktore nijak nie moge sam znalezc jednoznacznej odpowiedzi, a mianowicie:
Jaka obudowa/oslona filtra oleju bedzie pasowala do Dodga Journeya 2009r, 2.0 CRD, Auto, 140KM, 7 os - kod silnika BWD.
Niestety wsrod silnikow VW nie moge znalezc takiego kodu :(
Z gory dzieki za wszystkie wskazowki.
Tomasz12
Nowicjusz

Auto: Dodge Journey
Silnik: 2.0CRD 140KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

21 Lis 2021, 10:23

Masz ją uszkodzoną, że chcesz wymieniać? Na samej osłonie powinien być kod części. Przy wymianie filtra wymieniasz tylko uszczelki.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Lis 2021, 01:27

Ktos poprzednio tak ja dokrecil i wyrobil, ze ciezko wyczuc co z niej zostanie po probie silowego jej odkrecenia.
W piatek/sobote chce przeprowadzic zabieg, mam korek, ktory wg mnie musi pasowac, jak bedzie ok, to wrzuce jego specyfikacje, numery itd.
Tomasz12
Nowicjusz

Auto: Dodge Journey
Silnik: 2.0CRD 140KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Juke Fun Edition - seria limitowana
    Nissan wprowadził do oferty nową edycję specjalną miejskiego crossovera Juke, stworzoną dla tych, którzy wyrazić swoją osobowość poprzez wyjątkową, oryginalną stylizację nadwozia i wnętrza swojego samochodu. Juke Fun ...
    Silnik wysokoprężny 1.6 CDTI - Opel
    Nowy silnik wysokoprężny 1.6 l zapewnia najlepsze w swojej klasie osiągi we wszystkich kluczowych parametrach. Został wprowadzony w modelu Zafira Tourer i docelowo zastąpi obecną jednostkę 1.7 l i wersje 2.0 l o niższej mocy ...