Jutro oglądam...

08 Kwi 2009, 10:21

czy jezdziles jakims terazniejszym nissanem ?
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

08 Kwi 2009, 12:02

skalops napisał(a):co do twardego zawieszenia to każdy ma inny gust ja akurat lubie twarde zawieszenie a nie lubię miekkiego

radzio000 napisał(a):almera to drewniak w zyciu bym tego nie kupi tragiczne zawieszenie nie wybiera wogole na naszych drogach

Wypowiem się co do twardego zawieszenia - ja tez nie lubię miękkiego ale musi być w jakimś stopniu sprężyste żeby właśnie wybierać nierówności, należy pamiętać o tym że zawieszenia sportowe i tzw "tuningowe" poprawiające prowadzenie i zachowanie w zakrętach robią to tylko w przypadku idealnie prostych i równych dróg czyli zachód Europy a u nas robią coś całkowicie odwrotnego niestety, gdy nie są wystarczająco sprężyste - nie wybierają odpowiednio przy szybkim pokonywaniu np wielkich muld na naszych drogach, przez co w skrajnym wypadku takie sportowe zawieszenie przy pewnej prędkości może spowodować utratę kontaktu z drogą i reszty nie trzeba tłumaczyć - jako, że mamy drogi takie a nie inne musimy iść na kompromis co do zawieszenia aby szybko przemieszczać się na naszych pięknych polskich drogach ;)
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

08 Kwi 2009, 14:14

jechałem N16 i nie narzekałem na zawieszenie bardzo mi odpowiadało teraz mam w corsie C twarde zawieszenie i też mi odpowiada
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

08 Kwi 2009, 15:48

corse c posiada moja matka jest to srednie zawieszenie, corsa jest sztywna dobrze sie prowadzi ale rowniez w miare dobrze wybiera nierownosci, a almera to poprostu drewniak ani jedno ani drugie, nie ma nic wspolnego ze sportem. Sprzedalem niedawno primere p12 i tu bylo podobnie, z racji tego ze auto wieksze i ciezsze to troche lepiej niz w almerze ale tez slabo.
radzio000
Początkujący

08 Kwi 2009, 19:29

propos może w piątek zobaczę:

[link do oferty na Allegro wygasł]

podobno silnik awaryjny?
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

08 Kwi 2009, 19:52

silnik jest ok , ale samo auto moim zdaniem jest nie warte swojej ceny , 2001 rocznik , białe , białe samochody w dieslu robią raczej duże przebiegi , tutaj nie ma nawet mowy o książce serwisowej , a biorąc pod uwagę rocznik , i że samochód jest sprowadzany i biały - przebieg jest x2 :lol:
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Kwi 2009, 20:38

silnik wcale nie jest ok, 2.0 a taki mul ze masakra, lepszy juz jest 1.7 isuzu
radzio000
Początkujący

08 Kwi 2009, 21:32

radzio000 napisał(a):silnik wcale nie jest ok, 2.0 a taki mul ze masakra, lepszy juz jest 1.7 isuzu

google mówią że pod hasłem izusu kryje się ten stary silnik 1.7 który jest 2 raz większym mułem , 1.7 to dopiero CDTi ,
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Kwi 2009, 21:54

a moje wrazenia z jazdy mowia ze jest na odwrot, wujek ma 2.0 i strasznie slabo to chodzi.
radzio000
Początkujący

09 Kwi 2009, 00:20

A jutro jadę jeszcze oglądać Astę z 2002, silnik 1,6 benzyniak 16V przebieg niby 100tys, niby auto starszej kobiety, podobno od nowości jej i serwisowany cały czas w ASO w Lublinie, wywoławcza 18 tys zł, wyposażenie jak ten powyżej.

Co na to?

18k to też trochę dużo jak na moje możliwości finansowe, gdyby zeszło jednak do 17 to może bym wziął

Moim marzeniem jest poliftingowy focus w dieslu (90km), więc możemy do niego porównywać.

PS. Dalej poważnie myślę o wyżej wspomnianym Stilo i chętnie usłyszę dalsze rady/opinie
Lukxxx
Początkujący

09 Kwi 2009, 07:10

mam silnik 1,7 DTI isuzu i nigdy bym go nie zamienił na DTCI jeżeli chodzi o dynamike to jestem zadowolony ale ja mam corse C a co do silnika 2,0 DTI to chyba astra powinna być bardziej dynamiczna wkońcu to mocniejszy silnik z większym momentem obrotowym, może twój wujek miiał coś nie tak z tą astrą
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

09 Kwi 2009, 08:27

Ford Focus

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co prawda I gen, ale to całkiem fajny samochodzik.

A jeśli nie jesteś uprzedzony do Fiatów to możesz za 16 tys kupić 5 letni samochód.

Fiat Albea

Seat Ibiza 2000 rok w dobrej cenie i niby z gwarancją. Można zobaczyć.

Skoda Fabia ponoć niski przebieg i chyba niezła cena, 2001 rok.

Sam osobiście wybierałbym między Fabią, a Ibizą no, ale zależy od Twojego gustu i stanu auta. Samochody, które pokazałem są z Lublina, gdyż zauważyłem, że chyba tam mieszkasz ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2009, 09:52

wszystko niestety bez klimy :(

Albea silnik tylko 1,2 to jednak wolę coś mocniejszego - jak się zdecyduję na Fiata to prędzej wyżej wymienione Stilo
Lukxxx
Początkujący

09 Kwi 2009, 10:04

Nie pisałeś, że priorytetem jest klimka :P
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2009, 11:06

no w sumie nie napisałem, mój błąd, ale wszystkie podawane tu autka ją mają :)
Lukxxx
Początkujący