Juz samochod kupiony ale...

06 Maj 2014, 14:32

Witam, może dział nie do końca pasuje ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego. Zakupiłem samochód w204 avantgarde, naprawdę ładny okaz. Od znajomego, który zwozi samochody z belgi niemiec francji itp uszkodzone. Samochód jest już prawie zrobiony, puknięcie nie było groźne jest to wersja 2.2diesel automat 2008r, niby 6 lat i przebieg zaledwie 60tys i chociaż po wstępnych oględzinach wszystko pasuje aby ten przebieg był realny, jednak im dłużej czekam na samochód tym bardziej myślę, że w takich czasach jak my żyjemy może to być nie możliwe... jednak cały spód silniczek no i środek jest mega zadbany jedynie lewa listwa na drzwiach kierowcy jest taka jakby obstukana od jakichś kluczy czy cos i ramka w koło skrzyni biegów taka plastikowa idzie do malowania bo troche poschodził lakier. Lakier w bardzo dobrym stanie nie był malowany gdzieś tam kolo drzwi jakaś naklejka ze przy 52tys coś tam bylo robione i to bylo ponad rok temu także pozornie ta naklejka też może świadczyć o przebiegu. Nie wiem co o tym myśleć znajomy zwozi te auta i w zadne cofania sie nie bawi bo raz zwiezie coś co ma ponad 200 i 300 ale nic nie cofa tylko takie sprzedaje. Zastanawiam się czy w takim kraju jak francja ludzie się bawią w cofanie licznika i to w dodatku w samochodzie, który był uszkodzony. Poza tym autko również nie wygląda na 200tys, tak więc kto mając powiedzmy 120 cofa na 60? W samochodzie, który i tak sprzedaje jako uszkodzony. Mogę jakoś w serwisie mercedesa mieć wgląd jakoś kiedy i przy jakim przbiegu były wymieniane np oleje? Nie mówie ze przez 6lat bo kto głupi jeździ do serwisu z takimi rzeczami ale chociaz w okresie gwarancyjnym, jaki byłby tego koszt?
umciak
Nowicjusz

06 Maj 2014, 14:43

Z Francji można trafić z małym przebiegiem, ja tak w 2006 roku trafiłem Mondeo, przebieg był 77 tysięcy, auto było przetarte na prawym nadkolu, diesel. WIęc można trafić, oczywiście auto nie było takie tanie, mimo tej obcierki.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Maj 2014, 14:52

No ja licze, że jest realny był troche bardziej walnięty także patrząc po polskim rynku wyjde na plus ok 8tys. Z racji na silnik powyzej 2l CŁO wyszło mnie 5.5tys... Ale co zrobić jak mi tak w oko wpadło ;p
umciak
Nowicjusz

06 Maj 2014, 18:32

Może i ne jest cofany, ciekawe tylko ile stoi rozbity.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

06 Maj 2014, 18:35

a czemu? co to zmienia
umciak
Nowicjusz

06 Maj 2014, 18:39

Jak dłużej to może mieć jeszcze jakąś wadę, że nikt go nie zgarnął wczesniej. Kwestia też czy Klima się nie rozszczelniła, wtedy dochodzą koszty jej uzdrowienia (osuszacz na pewno, może nawet sprężarka no i czynnik wiadomo).
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...