JVC KW NX 7000 - Brak okablowania, LCD nie dziala.

15 Mar 2015, 15:58

Witam Wszystkich Użytkowników!
Jestem nowy na tym forum bo już nie wiem gdzie mogę szukać jakiej kol wiek pomocy z moim problemem.
A wiec przejdźmy do sedna sprawy. Dostałem od znajomego radio samochodowe z nawigacja JVC KW-NX 7000 bez żadnych kabli i jest pęknięty ekranik LCD, ale nie mam pojęcia czy jest tylko pęknięty czy całkowicie nie działa.

Szukałem na internecie jakie są do tego typu radia kable/kostka, ale nie mogę nic znaleźć z ten temat, ponieważ chciałem znaleźć jakiś schemat kostki która wychodzi z radia i podłączyć ja na krotko w domu i zobaczyć czy działa LCD czy jest tylko pęknięta szybka.

A wiec moje pytanie jest takie, zna ktoś może te radio i jaka jest kosta do niego?
Jak mogę podłączyć taka nawigacje w domu na krótko?
I gdzie mogę wysłać do naprawy taka nawigacje ?
Pisałem do paru serwisu z naprawa nawigacji i odpisali mi ze może być problem z wymiana LCD bo może nie działać czy to prawda ?

Mam wielką nadzieje ze ktoś z was mi tu pomoże!
Liczę na szybką odpowiedz!! Z góry dziękuje za pomoc!
Michaś993
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 02 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 626 GF
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Mar 2015, 11:48

Michaś993 napisał(a):Szukałem na internecie jakie są do tego typu radia kable/kostka, ale nie mogę nic znaleźć z ten temat, ponieważ chciałem znaleźć jakiś schemat kostki która wychodzi z radia i podłączyć ja na krotko w domu i zobaczyć czy działa LCD czy jest tylko pęknięta szybka.

Musisz zaopatrzyć się w standardową kostkę ISO, którą podłączasz do radyjka. Opis pinów masz w tym poście problem-z-radiem-prosze-o-szybka-odpowiedz-vt67885.htm#p397467
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik V35A-FTS
    Silnik V35A-FTS można nazwać nowością w ofercie Lexusa. Japończycy pokazali ten motor w 2017 roku i jak na razie trafił pod maskę tylko jednego modelu – aktualnego Lexusa LS 500. Jednostka ma 6 cylindrów w układzie ...