REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/leasing-kola-zebate-t40382.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
silvo44 napisał(a):A po co kable ??
to nawet wtedy nie pomożesilvo44 napisał(a):Akumulator sobie kup porządny..
Możesz kupić. Ich zaletą jest to że upchniesz w bagażniku gdziekolwiek i ich nie widać/nie wadzą. Trzeba jednak zwrócić uwagę na ich użycie. W przypadku potrzeby po ich podłączeniu nie możesz od razu podejmować próby uruchomienia.Zazwyczaj będzie niepowodzenie. Jednak po odczekaniu kilku/kilkunastu minut dawca podładuje twój akumulator i będziesz mógł odpalić swój pojazd.michalinik napisał(a):Słyszałem że nie kupuje sie kabli w marketach, ale gdzie mam je kupić? Czy takie kable z super, hiper... za 40-50zł. Oznaczone KABLE ROZUCHOWE 600A do odpalania aut do 4l są 2,5m za 39,99 oraz 5m za 70zł. Nadadzą się do odpalenia awaryjnego benzyny o pojemności 2l. Czy to zabawki jednorazowe do max deu tico?
michalinik napisał(a): gdzie mam je kupić?
bonifacy napisał(a):W przypadku potrzeby po ich podłączeniu nie możesz od razu podejmować próby uruchomienia.Zazwyczaj będzie niepowodzenie. Jednak po odczekaniu kilku/kilkunastu minut dawca podładuje twój akumulator i będziesz mógł odpalić swój pojazd.
a to nie w kazdym aucie jak wylaczy sie zaplon to gasną światła mijania?Można przecie przez nierozwagę zostawić auto na światłach i wtedy
Czytaj więcej kable-rozruchowe-vt72152.htm#p424580#ixzz2t1KfLoyW
michalinik napisał(a):jak wylaczy sie zaplon to gasną światła mijania?
bonifacy napisał(a):Można przecie przez nierozwagę zostawić auto na światłach i wtedy
michalinik napisał(a):i tak jest w kazdym aucie
kant95 napisał(a):dodać że w kazdym aucie które znasz
Maluch to jest fiatobodobny , a w nich wszystkich tak jest. np. Stilo ( sprawdzone) W innych markach raczej nie. np Ford Explorer 2000 rok ( sprawdzone) Zdarza się jednak rzeżba w instalacji przez właścicieli co nie chcą żreć bilobilu. Moja Fabia jest przerobiona. Po wyłączeniu silnika całe oświetlenie zewnętrzne gaśnie . W oryginale nie.michalinik napisał(a):nawet w maluchu jest tak ze jak gasisz silnik to swiatla gasną
michalinik napisał(a):nawet w maluchu jest tak ze jak gasisz silnik to swiatla gasną