Kalkulator OC AXA

28 Mar 2017, 22:09

witam, chciałbym się zapytać czy kalkulator axa liczy rzeczywistą cene ubezpieczenia? Liczył ktoś? Z góry dziekuję
slavko202
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 04 1945
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Golf 4

06 Kwi 2017, 12:05

U nas policzysz rzeczywistą cenę ubezpieczenia! Wpadaj na naszą stronę :)
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

08 Sie 2017, 12:31

Porównywarka na stronie (reklama )jest w porządku. Szybko dosyłają stawki od firm, nie trzeba długo czekać na jakikolwiek odzew jak to bywa w innych takich internetowych kalkulatorach. Jak szukałem parę tygodni temu nowej polisy to właśnie tutaj znalazłem całkiem okej warunki. Średnio 20 procent mniej teraz płacę niż u poprzedniego ubezpieczyciela, także oszczędność jakaś jest.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 14 Sie 2017, 09:01, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
kruchy33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: citroen

20 Wrz 2017, 19:39

A czym różni się kalkulator od porównywarki? I z czego lepiej korzystać przy wyborze ubezpieczenia?
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 04 1987
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Audi Q
Paliwo: Diesel
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2015

26 Wrz 2017, 14:46

Z porównywarki to chyba oddzwaniają.
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: AUDI

26 Wrz 2017, 14:54

Myszkaaa napisał(a):A czym różni się kalkulator od porównywarki?
Kalkulatory są na stronach ubezpieczycieli i tam dostajesz konkretną ofertę tej firmy z której kalkulatora akurat korzystasz.
Porównywarki są na stronach firm które oferują ubezpieczenia kilku firm i tam dostajesz kilka wyliczonych składek w zależności od tego co oferuje dany ubezpieczyciel czyli większe pole manewru po jednym rozwiązaniu formularza.

Myszkaaa napisał(a):I z czego lepiej korzystać przy wyborze ubezpieczenia?
No tu najlepiej z tego i z tego :) ja bym najpierw sprawdził w porównywarce gdzie najtaniej mi wyjdzie ubezpieczenie a następnie skorzystał z kalkulatora tego ubezpieczyciela na jego stronie i porównał :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowe systemy bezpieczeństwa od Volvo
    W pełni zautomatyzowana jazda w korku, ograniczenie kolizji na skrzyżowaniach oraz redukcja do zera kolizji z udziałem zwierząt – to najnowsze projekty w dziedzinie bezpieczeństwa, nad którymi pracuje Volvo. ...

27 Wrz 2017, 10:49

Aha, a są jakieś porównywarki gdzie faktycznie można znaleźć dobrą ofertę ubezpieczenia?
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Wrz 2017, 11:42

Ja myślę że warto sprawdzić tu Rankomat i mFind oni raczej proponują sensowne oferty z których można coś wybrać. Ten drugi jest u nas na forum obecny i pomaga w trudnych pytaniach związanych z ubezpieczeniem :)
Proponuję żebyś sobie założył konkretny temat w tym dziale ile-bedzie-mnie-kosztowalo-oc-vf553.htm
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Wrz 2017, 13:22

Ja się pobawię trochę w tym Rankomacie. ;)
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Wrz 2017, 18:16

No ja gdzieś też słyszałam, że na Rankomacie najlepiej. Też sprawdzę, zobaczymy może choć trochę uda się zaoszczędzić na tych ubezpieczeniach.
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Wrz 2017, 11:48

Ceny w Rankomacie zapewne trochę różnią się od tych, jakie usłyszę od ubezpieczyciela w placówce, ale zawsze mogę się czymś zasugerować.
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Wrz 2017, 12:32

No i pamiętaj, ze ubezpieczyciele dają też kolejną zniżkę za płatność przelewem i złożenie wniosku online. Więc warto w tym Rankomacie dobrze sprawdzić, bo faktycznie można zaoszczędzić.
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Wrz 2017, 13:59

Nowoczesne rozwiązania, podoba mi się to! ;)
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Lip 2018, 15:55

Rożnie ludzie płacą, mój znajomy buli strasznie dużo za AC moim zdaniem przepłaca i to srogo, ale jak mu to tłumaczę to nie chce słuchać. Ja jak suzkałem AC dla siebie to przez kalkulator na stronie ubezpieczamy-auto.pl. Miło szybko i przyjemnie w taki sposób się załatwia polisę, wystarczy jeden formularz wypełnić i nic więcej, ten jeden formularz jest dla kilkudziesięciu różnych ubepzieczalni żeby podliczyły składki jakie mogą u siebie zaproponować.
martinrekk
Nowicjusz