Kalkulator OC AXA

28 Mar 2017, 21:09

witam, chciałbym się zapytać czy kalkulator axa liczy rzeczywistą cene ubezpieczenia? Liczył ktoś? Z góry dziekuję
slavko202
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 04 1945
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Golf 4

06 Kwi 2017, 11:05

U nas policzysz rzeczywistą cenę ubezpieczenia! Wpadaj na naszą stronę :)
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

08 Sie 2017, 11:31

Porównywarka na stronie (reklama )jest w porządku. Szybko dosyłają stawki od firm, nie trzeba długo czekać na jakikolwiek odzew jak to bywa w innych takich internetowych kalkulatorach. Jak szukałem parę tygodni temu nowej polisy to właśnie tutaj znalazłem całkiem okej warunki. Średnio 20 procent mniej teraz płacę niż u poprzedniego ubezpieczyciela, także oszczędność jakaś jest.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 14 Sie 2017, 08:01, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
kruchy33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: citroen

20 Wrz 2017, 18:39

A czym różni się kalkulator od porównywarki? I z czego lepiej korzystać przy wyborze ubezpieczenia?
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 04 1987
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Audi Q
Paliwo: Diesel
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2015

26 Wrz 2017, 13:46

Z porównywarki to chyba oddzwaniają.
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: AUDI

26 Wrz 2017, 13:54

Myszkaaa napisał(a):A czym różni się kalkulator od porównywarki?
Kalkulatory są na stronach ubezpieczycieli i tam dostajesz konkretną ofertę tej firmy z której kalkulatora akurat korzystasz.
Porównywarki są na stronach firm które oferują ubezpieczenia kilku firm i tam dostajesz kilka wyliczonych składek w zależności od tego co oferuje dany ubezpieczyciel czyli większe pole manewru po jednym rozwiązaniu formularza.

Myszkaaa napisał(a):I z czego lepiej korzystać przy wyborze ubezpieczenia?
No tu najlepiej z tego i z tego :) ja bym najpierw sprawdził w porównywarce gdzie najtaniej mi wyjdzie ubezpieczenie a następnie skorzystał z kalkulatora tego ubezpieczyciela na jego stronie i porównał :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...

27 Wrz 2017, 09:49

Aha, a są jakieś porównywarki gdzie faktycznie można znaleźć dobrą ofertę ubezpieczenia?
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Wrz 2017, 10:42

Ja myślę że warto sprawdzić tu Rankomat i mFind oni raczej proponują sensowne oferty z których można coś wybrać. Ten drugi jest u nas na forum obecny i pomaga w trudnych pytaniach związanych z ubezpieczeniem :)
Proponuję żebyś sobie założył konkretny temat w tym dziale ile-bedzie-mnie-kosztowalo-oc-vf553.htm
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Wrz 2017, 12:22

Ja się pobawię trochę w tym Rankomacie. ;)
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Wrz 2017, 17:16

No ja gdzieś też słyszałam, że na Rankomacie najlepiej. Też sprawdzę, zobaczymy może choć trochę uda się zaoszczędzić na tych ubezpieczeniach.
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Wrz 2017, 10:48

Ceny w Rankomacie zapewne trochę różnią się od tych, jakie usłyszę od ubezpieczyciela w placówce, ale zawsze mogę się czymś zasugerować.
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Wrz 2017, 11:32

No i pamiętaj, ze ubezpieczyciele dają też kolejną zniżkę za płatność przelewem i złożenie wniosku online. Więc warto w tym Rankomacie dobrze sprawdzić, bo faktycznie można zaoszczędzić.
Myszkaaa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

29 Wrz 2017, 12:59

Nowoczesne rozwiązania, podoba mi się to! ;)
scpscp
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Lip 2018, 14:55

Rożnie ludzie płacą, mój znajomy buli strasznie dużo za AC moim zdaniem przepłaca i to srogo, ale jak mu to tłumaczę to nie chce słuchać. Ja jak suzkałem AC dla siebie to przez kalkulator na stronie ubezpieczamy-auto.pl. Miło szybko i przyjemnie w taki sposób się załatwia polisę, wystarczy jeden formularz wypełnić i nic więcej, ten jeden formularz jest dla kilkudziesięciu różnych ubepzieczalni żeby podliczyły składki jakie mogą u siebie zaproponować.
martinrekk
Nowicjusz