Kaluza w aucie :(

25 Lip 2007, 07:30

Witam !

Zachodze dzis rando do mojego autka - seat cordoba 1,6 95r. , patrze a tu kaluza wody na wycieraczce :? suprajs :!: :P

A szczescie woda kapala na gumowa wycieraczke i nie bylo jej sporo - wiec szybko wylalem zawartosc wycieraczki i w droge.

Po dojechaniu na miejsce przeznaczenia ,stwierdzilem ze woda kapie jakby z nawiewu na nogi od pasazera .
No i zaczolem grzebac - faktycznie podczas wymiany filtra kabinowego - połamałem tą plastikowa osłonke i wydaje mi sie ,ze z tego kapie na filtr a po kanale idzie w dol na wylot powietrza. :cry:

Czy mam racje , moze mi kapac przez filtr ? Czy ta osłonka jest na tyle wazna ? Gdzie jeszcze moze byc nieszcelnosc ?
Napiszcie co o tym myslicie bo nie chce miec kaluzy w aucie a idzie jesien :(

Pozdrawiam
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

• 25 Lip 2007, 08:00

Oj, niestety, jeśli połamałeś osłonkę filtra kabinowego, to będzie Ci kapać... Niestety przy tej wymianie trzeba być bardzo ostrożnym... Poszukaj teraz osłonki na alledrogo, nio chyba że się bujniesz do ASO :twisted:
    DFireCrow

25 Lip 2007, 10:39

Czyli pewnie to ta nieszczesna oslonka - jak w niej troszke pomieszalem :lol: nie kapie - poza tym zauwazylem ,ze filtr jest mokry.

Zatem mamy drania - tak to jest jak sie robi na szybko :cry:
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
    turbojajko
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 GTL
      Renault 5 GTL wyróżnia się bocznymi listwami z tworzywa, stanowiącymi przedłużenie zderzaków, stylowymi kołami i światłami cofania. W 1978 roku pojawiły się uchylne tylne szyby, jak w wersji 5 TS. Renault 5 ...