VW LT 28klocki hamulcowe+tarcze

22 Lip 2007, 15:00

blokuja mi sie klocki ham.,piszcza przy malej predkosci po hamowaniu. raczej sa do wymiany. mam pytanie co do tarczy. w ksiazce podane sa wymiary: nowe 20mm, min.18mm. moje maja ok.14 mm. czy to mozliwe, ze az taka roznica jest, czy ksiazka moze byc zbyt ogolna i nie uwzglednia roznych modeli? tarcze wygladaja w miare dobrze, oprocz tego ze przy krawedziach jest rancik ok.0,5mm. nie wiem czy wymienic tylko klocki, czy bawic sie z tymi tarczami, bo podobno to strasznie kiepsko sie sciaga.
oprocz tego gumowe uszczelnienia tloczkow sa w kiepskim stanie. kumpel mi to kiedys zaklejal czyms bialym, ale nie pamietam co to bylo, a nie mam juz nim kontaktu. LT 28 rok 1987
my car is my mobile house
kostek
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto
  • 23 Lip 2007, 12:29

Klocuszki do wymiany, ja w mojej Corsie też miałem taki problem, ale wydaje mi się, że tarcze powinny spokojnie zejść... Ja zeszlifowałem ten schodek... i jest w porządku...
    Milwan

24 Lip 2007, 23:26

a nie miales problemu ze sciaganiem tarczy?
    my car is my mobile house
    kostek
    Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
      Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...