Kamera cofania Citroen C3III

22 Mar 2022, 11:19

Witam ! Chciałem w swoim Citroenie C3III zamontować kamerę cofania. Mam w wyposażeniu czujniki cofania i duży wyświetlacz z nawigacją. Chciałbym kupić oryginalną kamerę używaną od tego modelu tylko gdzie ją podłączyć. Czy do radia czy może do modułu czujników cofania ? Instalacji w klapie nie mam przygotowanej. Przydał by się schemat. Może ktoś ma pojęcie jak to zrobić ?
sq9tm
Nowicjusz

22 Mar 2022, 12:44

sq9tm napisał(a):Mam w wyposażeniu czujniki cofania i duży wyświetlacz z nawigacją
Na wyświetlaczu pokazują ci się odległości od czujników cofania czy masz tylko system dźwiękowy? Jeżeli masz oryginalny system Citroena to być może wystarczy podłączyć kamerę cofania.

U Ciebie oryginalnie powinna być wtyczka 4-pinowa taka jak tu:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Mar 2022, 18:31

Czujniki cofania były na wyposażeniu samochodu. Na wyświetlaczu mam tylko system dźwiękowy. Wtyczka do oryginalnej kamery jest faktycznie 4 pinowa. Link do kamery: [link do oferty na Allegro wygasł]
Ale gdzie tą kamerę się podłącza ?
sq9tm
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...