Kamera cofania z liniami do własnego montażu

15 Gru 2021, 14:52

Witam
Do mojego samochodu starego po 17 letniego chciałbym zamontować kamerę cofania tylko nie wiem jak. Czy są takie kamery cofania bo szukam i nie mogę znaleźć do 400 stów aby samemu zamontować i żeby miała dynamiczne linie pomocnicze czy trzeba koniecznie kupić i zapłacić komuś za montaż.
Dzięki
loginzx
Obserwowany

15 Gru 2021, 15:02

Musisz kupić zestaw czyli urządzenie na którym zobaczysz obraz z kamery i samą kamerę. Podłączenie w starszych samochodach nie jest skomplikowane, a w takich zestawach najczęściej masz też instrukcję.

Ciekawą propozycją może być zestaw z kamerą w lusterku wstecznym np. [link do oferty na Allegro wygasł] nie wszystkie mają linie i osobiście uważam że mogą one wprowadzać trochę w błąd i nie skupiał bym się na urządzeniu które musi mieć takie linie. Będziesz miał wtedy większy wybór.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Gru 2021, 20:36

Również radzę nie zwracać uwagi na linie.
Raz, że montaż bardziej skomplikowany(trzeba się podłączyć pod układ kierowniczy).
A dwa, że takie linie w takim dokładanym systemie mogą wprowadzać w błąd.
W Outlanderze miałem bez linii, i lepiej mi się cofało,
niż teraz w Dusterze(z liniami)-choć sama jakość obrazu bardzo zbliżona.
Jedyny plus tych linii to taki, że wiesz jak masz koła ustawione.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nagroda Auto Świat Moto Awards 2019 - Audi e-tron
    W drugiej edycji plebiscytu Moto Awards, zorganizowanego przez redakcję tygodnika "Auto Świat", Audi e-tron – w pełni elektryczny SUV spod znaku czterech pierścieni – zajął pierwsze miejsce w kategorii "Wyznaczają ...