Kamera na wandali parkingowych

08 Cze 2014, 23:13

Mam nadzieję, ze wybrałem dobry dział. Nie udało mi się znaleźć trafniejszego. Do rzeczy:

po wakacjach planuję zakup pierwszego auta, jakieś zwykłego "szrota" za 1,5 tysiąca, z zamiarem jazdy 2-3 lata. Niemniej wolę sam świadomie go zniszczyć, niż żebym miał oglądać wybitą szybę gdy idę rano odpalić auto. Chciałbym wiedzieć, ile mniej więcej kosztuje sprzęt taki, żeby w razie czegoś nagrać sprawę na gorącym uczynku. Gdzieś czytałem, że sporo. Myślałem, że może jakaś tania kamerka z parapetu na parking (jest latarnia), ale też taka żeby nie była widoczna, w dzień bym ją ściągał. Najzwyklejsza kamerka, co by w miarę dobrze widziała kto to jest. Parking jest 20-30m od okna, które jest na 2 piętrze. Ktoś ma o tym jakieś pojęcie lub z góry wie, że to nieopłacalne?
keniger
Początkujący

Auto: Nie mam

09 Cze 2014, 00:00

A ile chcesz na to przeznaczyc? Kamer do wyboru teraz jest duzo na pewno cos ciekawego da sie znales rowniez w niskich cenach. Cely zestaw do takiego monitoringu mysle ze spokojnie do 500 zl sie znajdzie skoro niektore zestawy do monitorowania osiedli sa juz za 2k.
A mi sie wydaje ze tobie wystaczy juz taki zestaw
http://www.euro.com.pl/zestawy-do-monitoringu/4world-anl-01-bz-av-ip55.bhtml?from=pla&gclid=CJSr4tGw674CFdLHtAodxBgAhA
Znawca nie jestem niech ktos jeszcze sie wypowie
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
eMiLxPompa
Początkujący

Zdjęcia: 98
Miejscowość: Tarnów
Prawo jazdy: 24 05 2010
Auto: nie mam

09 Cze 2014, 00:13

Na początku dziękuję za zainteresowanie tematem :)

Na razie nie zamierzam nic kupować, chcę tylko wiedzieć ile takie coś mnie wyniesie żebym miał jakieś dowody na policję, albo chociaż dowody do zastraszenia osiedlowych idiotów, żebym miał spokój ja i moje przyszłe auto.

Chyba że bardziej opłacalne jest umieszczenie kamer na/w aucie - nie wiem, nie znam się :<
keniger
Początkujący

Auto: Nie mam

09 Cze 2014, 01:49

Zamontowanie kamery w samochodzie bedzie w podobnym koszcie. Nie wiem jak to jest z tymi kamerami kiedy sie nie jezdzi ale widzialem kiedys chyba ze wlasnie maja niktory tryb nocny wlasnie na takie nagrywanie. Jak sie myle niech ktos mnie poprawi bo to bylo chwile temu i dokladnie nie pamietam jak to jest z tymi kamrkami
To te trzy litery, które zawróciły w głowie nie jednemu, BMW
eMiLxPompa
Początkujący

Zdjęcia: 98
Miejscowość: Tarnów
Prawo jazdy: 24 05 2010
Auto: nie mam

09 Cze 2014, 12:26

Powinny mieć czujnik ruchu co ograniczy pobór prądu nie wiem jednak ile samochód musi stać żeby takie cudo całkowicie rozładowało aku
Yarecki
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Wrocław
Auto: Peugeot 5008
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

17 Sie 2015, 18:50

odświeżę temat, bo po kilku otarciach na parkingach postanowiłem poszukać jakiejś kamerki, która oprócz rejestrowania trasy, monitorowałaby boki samochodu w trakcie postoju na parkingu. Jak narazie moje poszukiwania nie przyniosły efektu. Może ktoś na forum coś wie o jakimś fajnym rozwiązaniu

pozdrawiam
pwroblew
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 4-1986
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...
    Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout
    Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...

17 Sie 2015, 21:23

pwroblew napisał(a):postanowiłem poszukać jakiejś kamerki,
Czy kamerek ? Ile ? Może jednak jedna na dachu ? Zobaczy na około ? Jakby co to zarejestruje w ciemności numer rejestracyjny agresora ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

18 Sie 2015, 18:54

może i liczba mnoga.
wariant z kamerką na dachu raczej odpada - mało praktyczne na parkingu pod marketem
pwroblew
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 4-1986
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford