Kamera samochodowa z Lidla 07.2017 - czy warto?

03 Lip 2017, 19:13

Witam
Zastanawiam się ostatnio nad kupnem kamery samochodowej. Szczerze mówiąc nie sądziłem że jest taki wybór tego rodzaju sprzętu. Szczerze mówiąc zależy mi żeby nagrany obraz był wyraźny czyli żeby można było odczytać nr rejestracyjny pojazdu przed sobą albo mijanego.
Zauważyłem że w przyszłym tygodniu w lidlu jest kamera za 189 zł (https://www.lidl-flyer.com/pl-PL/#/5f2f ... yer/page/8).
Czy Waszym zdaniem tego rodzaju sprzęt jest wystarczający czy raczej szkoda pieniędzy bo to po prostu zabawka a jakość nagrania będzie słaba.
Pierwotnie planowałem przeznaczyć na ten zakup około 200 zł, tylko jak mam potem żałować to nie ma sensu a doświadczenia w tym temacie nie mam.
Jakie jest Wasze zdaniem? Czy lepiej dołożyć i wybrać jakiś inny model?
Dziękuje za pomoc
dominikzw
Nowicjusz

11 Lip 2017, 12:37

dominikzw napisał(a):Szczerze mówiąc zależy mi żeby nagrany obraz był wyraźny czyli żeby można było odczytać nr rejestracyjny pojazdu przed sobą albo mijanego.
Przy dobrej pogodzie na pewno go odczytasz gorzej będzie w pochmurny dzień i w nocy. Przy takich wymaganiach jak masz to trzeba szukać kamerek powyżej 300zł.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Lip 2017, 12:39

Polecisz jakąś dobra w tej cenie?
dominikzw
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...