22 Paź 2010, 08:19
Tej konkretnie marki nie znam, ale byłby ostrożny, poznaję ten kształt. Takie kamery widziałem na Allegro nawet za kilkadziesiąt złotych. Jest to sprzęt chiński i na Allegro w niektórych aukcjach piszą, że gwarancja 1 albo 3 miesiące. To daje do myślenia. Niestety pewnie jest tak jak ze wszystkim, że jeśli przyoszczędzisz ryzyko, że to będzie działać dobrze i długo wzrasta.
Ważne jest żeby kamera była faktycznie przystosowana do używania w samochodzie a więc minimum to uchwyt mocujący + możliwość nagrywania w trybie ciągłym, czyli jak karta ci się zapełnia to nagrywana jest od nowa, cały czas masz ostatnie x min. przejazdu (gdzie x zależy od pojemności karty).
To co ja mam (SVC100) ma czujnik przeciążeniowy więc ja mogę nastawić nagrywanie tylko takich chwil, gdzie faktycznie coś się dzieje (przyspieszanie, hamowanie, zderzenie itp.) Kamera ma bufor pamięci gdzie nagrywa cały czas. Jeśli nastąpi np. zderzenie to zrzuca z bufora na kartę SD. Dzięki temu mam materiał z kilku sekund przed zdarzeniem nagrany a karta starcza mi praktycznie na wiele dni. Potem jest nadpisywana od nowa.
Hejka.
Pozdrawiam,
Arek